Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaarusina-valkosuklaajäädyke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 10 annosta

Kakkupohja

  • 1 pkt pipari- tai piparkakku (500 g) tai suklaamurotaikinaa (400 g)

Kostutus

  • maitoa + vaniljasokeria (+likööriä, esim. 1 rkl Amaretto)

Täyte

  • 100 g valkoista suklaata
  • 1 dl kevytkermaa
  • 200 g sitruunatuorejuustoa
  • ½ dl sitruunamehua tai sitrus-, manteli-, tms. likööriä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 2 ½ dl kevyt vispikermaa (20 %)
  • 2-3 dl suklaarusinoita

Päälle ennen tarjoilua

  • 50 g valkosuklaarouhetta
  • 1 dl suklaarusinoita

Valmistusohje

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Kuumenna 1 dl kermaa ja sulata valkosuklaapalat siihen. Lisää seos jäähtyneenä tuorejuustoon samaten kuin sitruunamehu. Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti valkosuklaa-tuorejuustoseos ja lisää lopuksi suklaarusinat, älä sekoita enää paljoa.

Kaada seos kostutetulle piparipohjalle, joka on irtopohjavuossaan. Jäädytä pakastimessa yön yli. Ota juuri ennen tarjoilua pakastimesta pöydälle, irrota vuoka ja koristele valkosuklaalastuin ja suklaarusinoin.

Jäädyketortun voi valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Lisää suklaarusinat täytteeseen vasta ihan lopuksi, jotta täyte ei värjäänny. Vaihda suklaarusina kirsikoihin, jos et pidä rusinoista.

Mikäli torttua ei tarjoilla seuraavana päivänä, sen voi jäädyttämisen jälkeen irrottaa vuoasta ja pakata isoon pakastepussiin. Torttu säilyy pakasteessa muutaman kuukauden esim. yllätysvieraiden varalta.

Reseptit: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Naistenpäivän suklaa-kirsikkakakkuMangojuustokakkuSuklaa-kookos-limetorttuMansikka-juustokakku suklaapohjallaKinuskikakkuJuustokeksikakku
JäädykeMyllyn ParasJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke
  • 19.12.202309:36
    Joulu

    Luumu-kanelijäädyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lakkajäädyke

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Pähkinäinen lakkajäädyke

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Semifreddo ja marjasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Seljajäädyke mansikkakastikkeen kera