Mainos

Juustokeksikakku

Tämän kakun pohjan voi tehdä maun mukaan joko kauramuro- tai suklaamurotaikinasta. Täytteenä on sitruunainen tuorejuustoseos, johon lisätään mausteeksi suklaarusinoita. Myös rommissa liotetut rusinat sopivat tähän hyvin (katso reseptin lopussa oleva vinkki).

Ainekset

  • Noin 10 palaa

Keksikakkupohja

  • 1 pkt kauramuro- tai cookies suklaamurotaikinaa

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • n.1 dl mangososetta (esim. 125 g vauvanruokapurkki)
  • 100 g sitruunatuorejuustoa
  • 2 dl suklaarusinoita
  • ½ dl sitruunamehua tai likööriä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl kevyt vispikermaa (rasvaa 20 %)

Päälle

  • 50 g valkosuklaarouhetta
  • 1-2 limettiä tai sitruunaa

Valmistusohje

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna mangosose kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi soseeseen. Lisää seokseen tuorejuusto ja sitruunamehu. Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen. Yhdistä siihen varovasti juustomangoseos sekä suklaarusinat.

Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua limettiviipalein ja valkosuklaalastuin sekä halutessasi suklaarusinoin.

VINKKI: Käytä suklaarusinoiden tilalla rommirusinoita: liota 3 dl rusinoita vajaassa 1 dl:ssa rommia vähintään tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!