Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustokeksikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Noin 10 palaa

Keksikakkupohja

  • 1 pkt kauramuro- tai cookies suklaamurotaikinaa

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • n.1 dl mangososetta (esim. 125 g vauvanruokapurkki)
  • 100 g sitruunatuorejuustoa
  • 2 dl suklaarusinoita
  • ½ dl sitruunamehua tai likööriä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl kevyt vispikermaa (rasvaa 20 %)

Päälle

  • 50 g valkosuklaarouhetta
  • 1-2 limettiä tai sitruunaa

Valmistusohje

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna mangosose kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi soseeseen. Lisää seokseen tuorejuusto ja sitruunamehu. Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen. Yhdistä siihen varovasti juustomangoseos sekä suklaarusinat.

Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua limettiviipalein ja valkosuklaalastuin sekä halutessasi suklaarusinoin.

Tämän kakun pohjan voi tehdä maun mukaan joko kauramuro- tai suklaamurotaikinasta. Täytteenä on sitruunainen tuorejuustoseos, johon lisätään mausteeksi suklaarusinoita. Myös rommissa liotetut rusinat sopivat tähän hyvin (katso reseptin lopussa oleva vinkki).

VINKKI: Käytä suklaarusinoiden tilalla rommirusinoita: liota 3 dl rusinoita vajaassa 1 dl:ssa rommia vähintään tunti.

Lisää aiheesta:

VadelmamisuMangojuustokakkuSuklaarusina-valkosuklaajäädykeSuklaa-kookos-limetorttuPääsiäiskakkuMinileivokset kevyellä mustikkamoussella
JuustokakkuMakeat leivonnaisetPääsiäinenKevään juhlatMyllyn ParasLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku
  • 18.6.11:57
    Mansikkakakku

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 3.5.08:04
    Nopeat ja helpot

    Juustokakut purkissa

  • 04.10.202420:00
    Juhlat

    Suolakinuski-suklaajuustokakku

  • 13.09.202412:27
    Nopeat ja helpot

    Jäädytetty Nutella-juustokakku

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Mangojuustokakku