Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mangojuustokakku

Julkaistu 13.03.2013 12:24

Ainekset

  • noin 10-15:lle

Kakkupohja

  • 1 pkt suklaa- tai kauramurotaikinaa

Täyte

  • 6 liivatelehteä
  • ½ dl mangotölkin lientä
  • 1 tlk säilykemangoa soseena (n. 250 g / 400 g)
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
  • 4 dl kuohukermaa
  • (2 tlk)

Päälle

  • 3 dl mangososetta (esim. lastenruokasosetta)
  • 4 liivatetta

Koristeeksi

  • 1 tlk säilykemangoa viipaleina
  • kermapursokkeita
  • hopeakuulia

Valmistusohje

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200 asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää seos, soseutettu mango ja muut maustavat ainekset tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.

Liuota koristehyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet pois liotusvedestä ja sulata ne mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Lisää loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Resepti, jota on pakko kokeilla: Superherkullinen juustokakku maistuu kaikilleCharlotte russeSuklaarusina-valkosuklaajäädykeMansikka-juustokakku suklaapohjallaJuustokeksikakkuIsänpäivän jogurttikakku mustaherukalla
JuustokakkuPääsiäinenKevään juhlatMyllyn ParasJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tämä ihana kakku sopii loistavasti kevään juhliin tai vaikka helluntain kahvipöytään. Katso reseptin lopusta kakkua tehneiden ja maistaneiden tyytyväisiä kommentteja.

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku
  • 18.6.11:57
    Mansikkakakku

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 3.5.08:04
    Nopeat ja helpot

    Juustokakut purkissa

  • 04.10.202420:00
    Juhlat

    Suolakinuski-suklaajuustokakku

  • 13.09.202412:27
    Nopeat ja helpot

    Jäädytetty Nutella-juustokakku

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Mangojuustokakku