Mangojuustokakku
Tämä ihana kakku sopii loistavasti kevään juhliin tai vaikka helluntain kahvipöytään. Katso reseptin lopusta kakkua tehneiden ja maistaneiden tyytyväisiä kommentteja.
Ainekset
- noin 10-15:lle
Kakkupohja
- 1 pkt suklaa- tai kauramurotaikinaa
Täyte
- 6 liivatelehteä
- ½ dl mangotölkin lientä
- 1 tlk säilykemangoa soseena (n. 250 g / 400 g)
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
- 4 dl kuohukermaa
- (2 tlk)
Päälle
- 3 dl mangososetta (esim. lastenruokasosetta)
- 4 liivatetta
Koristeeksi
- 1 tlk säilykemangoa viipaleina
- kermapursokkeita
- hopeakuulia
Valmistusohje
Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200 asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää seos, soseutettu mango ja muut maustavat ainekset tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.
Liuota koristehyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet pois liotusvedestä ja sulata ne mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Lisää loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka