Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikka-juustokakku suklaapohjalla

Julkaistu 06.05.2015 08:29

Myllyn parhaan Leivontanurkan herkullinen juustokakku on yksi juhlien kestosuosikki.

n.15:lle, n. 28 cm irtopohjavuoka

    Kakkupohja

    • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa (380 g)

    Kostutus

    • ½ dl mansikkamehua

    Täyte

    • 8 liivatelehteä
    • ½ dl mansikkamehua
    • 4 dl mansikkasurvosta
    • 4 dl kuohukermaa (2 tlk)
    • ½-1 dl sokeria
    • 2 rkl vaniljasokeria
    • 500 g mascarpone-tuorejuustoa

    Koristeeksi

    • ½ l mansikoita
    • 1 dl pistaasipähkinöitä
    • sitruunamelissanlehtiä

    Valmistusohje

    Painele sulanut taikina leivinpaperin päälle (paperi jää irtopohjan ja reunojen väliin) irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Irrota pohja vuoastaan niin, että pohja on irti, mutta laita se vuokaan takaisin leivinpaperin päälle, jotta saat siihen täytteen päälle. Kostuta pohja mansikkamehulla (kun survot mansikoita, voit käyttää siitä irtoavaa mehua tähän).

    Liota liivatteita kylmässä vedessä 5-10 min. Kuumenna ½ dl mansikkamehua kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteista liotusvesi pois ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää hieman jäähtyneeseen liivateseokseen mansikkasurvos. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi erikseen, lisää vaahtoon tuorejuusto sekä lopuksi mansikka-liivateseos. Kaada hyytelö heti vuoassa olevalle jäähtyneelle torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.

    Irrota hyytynyt juustokakku tarjoilualustalle. Koristele ennen tarjoilua kauniisti mansikkakeolla, kuorituilla pistaasipähkinöillä ja sitruunamelissanlehdillä.

    Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

    Lisää aiheesta:

    MangojuustokakkuSuklaarusina-valkosuklaajäädykeSuklaa-kookos-limetorttuMansikkakakkuKaurakeksikakkuJuustokeksikakku
    JuustokakkuPäivän reseptiArjan LeivontanurkkaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Juustokakku
    • 18.6.11:57
      Mansikkakakku

      Pistaasi-mansikkajuustokakku

    • 3.5.08:04
      Nopeat ja helpot

      Juustokakut purkissa

    • 04.10.202420:00
      Juhlat

      Suolakinuski-suklaajuustokakku

    • 13.09.202412:27
      Nopeat ja helpot

      Jäädytetty Nutella-juustokakku

    • 22.03.202414:12
      Pääsiäinen

      Mangojuustokakku