Mansikka-juustokakku suklaapohjalla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5657234/landscape16_9/515/290/230c3b68e3342ad38dc5d3cf16325d6f/KI/mansikka-juustokakku-suklaapohjalla-300-1-12047.jpg)
Myllyn parhaan Leivontanurkan herkullinen juustokakku on yksi juhlien kestosuosikki.
n.15:lle, n. 28 cm irtopohjavuoka
Kakkupohja
- 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa (380 g)
Kostutus
- ½ dl mansikkamehua
Täyte
- 8 liivatelehteä
- ½ dl mansikkamehua
- 4 dl mansikkasurvosta
- 4 dl kuohukermaa (2 tlk)
- ½-1 dl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 500 g mascarpone-tuorejuustoa
Koristeeksi
- ½ l mansikoita
- 1 dl pistaasipähkinöitä
- sitruunamelissanlehtiä
Valmistusohje
Painele sulanut taikina leivinpaperin päälle (paperi jää irtopohjan ja reunojen väliin) irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Irrota pohja vuoastaan niin, että pohja on irti, mutta laita se vuokaan takaisin leivinpaperin päälle, jotta saat siihen täytteen päälle. Kostuta pohja mansikkamehulla (kun survot mansikoita, voit käyttää siitä irtoavaa mehua tähän).
Liota liivatteita kylmässä vedessä 5-10 min. Kuumenna ½ dl mansikkamehua kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteista liotusvesi pois ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää hieman jäähtyneeseen liivateseokseen mansikkasurvos. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi erikseen, lisää vaahtoon tuorejuusto sekä lopuksi mansikka-liivateseos. Kaada hyytelö heti vuoassa olevalle jäähtyneelle torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.
Irrota hyytynyt juustokakku tarjoilualustalle. Koristele ennen tarjoilua kauniisti mansikkakeolla, kuorituilla pistaasipähkinöillä ja sitruunamelissanlehdillä.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka