Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Vastustamaton suklaakakku maistuu erityisesti naisille! Kirsikat voit halutessa korvata säilykeaprikoosin paloilla.

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 dl tummaa suklaata rouheena (150 g)
  • 2 dl säilykekirsikoita puolikkaina
  • 1 dl säilykekirsikkatölkin lientä
  • 1 dl kookoshiutaleita tai mantelirouhetta

Leivitykseen

  • korppujauhoja

Koristeluun

  • 1 levy tummaa suklaata (150-200 g)
  • 1 tl voita tai margariinia
  • ½ dl kevytkermaa
  • 1 dl punaisia säilykekirsikoita

Valmistusohje

Tarvitaan: Suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l)

Tee näin:

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe, rouhittu suklaa (raasta kylmästä suklaalevystä tai osta pussi valmista leivontasuklaapalasta) vehnäjauhoihin ja lisää vaahtoon.

Lisää vaahtoon puolitetut säilykekirsikat (voit säästää muutaman koristeeksi) ja liemi sekä kookoshiutaleet ja mantelirouhe.

Voitele ja korppujauhota torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Kumoa hetken jäähtynyt kakku.

Sulata tumma suklaa (tai leivontasuklaarae) ja voi vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, lisää siihen kerma ja sekoita hieman.

Kaada kuorrutussuklaa kakun päälle lastaa apuna käyttäen. Koristele kirsikoin. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä (esim. jääkaapissa) ennen tarjoilua.

Kakun voi valmistaa myös ilman kuorrutusta.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.