Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Naistenpäivän suklaa-kirsikkakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vastustamaton suklaakakku maistuu erityisesti naisille! Kirsikat voit halutessa korvata säilykeaprikoosin paloilla.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 dl tummaa suklaata rouheena (150 g)
  • 2 dl säilykekirsikoita puolikkaina
  • 1 dl säilykekirsikkatölkin lientä
  • 1 dl kookoshiutaleita tai mantelirouhetta

Leivitykseen

  • korppujauhoja

Koristeluun

  • 1 levy tummaa suklaata (150-200 g)
  • 1 tl voita tai margariinia
  • ½ dl kevytkermaa
  • 1 dl punaisia säilykekirsikoita

Valmistusohje

Tarvitaan: Suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l)

Tee näin:

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe, rouhittu suklaa (raasta kylmästä suklaalevystä tai osta pussi valmista leivontasuklaapalasta) vehnäjauhoihin ja lisää vaahtoon.

Lisää vaahtoon puolitetut säilykekirsikat (voit säästää muutaman koristeeksi) ja liemi sekä kookoshiutaleet ja mantelirouhe.

Voitele ja korppujauhota torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Kumoa hetken jäähtynyt kakku.

Sulata tumma suklaa (tai leivontasuklaarae) ja voi vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, lisää siihen kerma ja sekoita hieman.

Kaada kuorrutussuklaa kakun päälle lastaa apuna käyttäen. Koristele kirsikoin. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä (esim. jääkaapissa) ennen tarjoilua.

Kakun voi valmistaa myös ilman kuorrutusta.

Lisää aiheesta:

Naistenpäivän suklaa-kirsikkakakkuKirsikka-suklaatorttu valkosuklaarahkallaSuklaarusina-valkosuklaajäädykeArjan TaatelikakkuYstävänpäivän suklaaleivoksetJuustokeksikakku
SuklaakakkuMakeat leivonnaisetKasvisruokaMyllyn ParasJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku