Naistenpäivän suklaa-kirsikkakakku
Vastustamaton suklaakakku maistuu erityisesti naisille! Kirsikat voit halutessa korvata säilykeaprikoosin paloilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 3 dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 2 dl tummaa suklaata rouheena (150 g)
- 2 dl säilykekirsikoita puolikkaina
- 1 dl säilykekirsikkatölkin lientä
- 1 dl kookoshiutaleita tai mantelirouhetta
Leivitykseen
- korppujauhoja
Koristeluun
- 1 levy tummaa suklaata (150-200 g)
- 1 tl voita tai margariinia
- ½ dl kevytkermaa
- 1 dl punaisia säilykekirsikoita
Valmistusohje
Tarvitaan: Suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l)
Tee näin:
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe, rouhittu suklaa (raasta kylmästä suklaalevystä tai osta pussi valmista leivontasuklaapalasta) vehnäjauhoihin ja lisää vaahtoon.
Lisää vaahtoon puolitetut säilykekirsikat (voit säästää muutaman koristeeksi) ja liemi sekä kookoshiutaleet ja mantelirouhe.
Voitele ja korppujauhota torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Kumoa hetken jäähtynyt kakku.
Sulata tumma suklaa (tai leivontasuklaarae) ja voi vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, lisää siihen kerma ja sekoita hieman.
Kaada kuorrutussuklaa kakun päälle lastaa apuna käyttäen. Koristele kirsikoin. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä (esim. jääkaapissa) ennen tarjoilua.
Kakun voi valmistaa myös ilman kuorrutusta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan