Sitruunalammas
Sitruuna antaa lampaalle ihanan raikkaan maun. Kokeile herkullista reseptiä!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainesosat
- 1 kg lampaanlihaa, paloiteltuna
- 1 nokare voita
- 9 rkl sitruunamehua
- 2,5 dl kasvislientä
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
4 annosta
- 1 kg lampaanlihaa
- 300 g porkkanaa
- 300 g lanttua
- 400 g kaalia
- 1 iso purjo
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 laakerinlehti
- 8 kokonaista valkopippuria
- suolaa ja pippuria
Neljälle
- 800 g lampaanfileetä
- 2 rkl roseepippureita
- 1 salottisipuli
- 1 rkl voita
- 3 dl kermaa
- halutessasi, mausteeksi 2 cl madeiraa
- voita paistamiseen, suolaa, pippuria
Pyreeseen
- 1 kg perunoita
- 200 g porkkanoita
- 200 g parsakaalia
- voita, kermaa/maitoa
- suolaa, pippuria
Neljälle
- 800 g lampaan ulkofileetä
- 8 valkosipulinkynttä
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Aioli
- 2 raakaa munankeltuaista
- 3 isoa valkosipulinkynttä
- 3 maustemittaa suolaa
- 1 tl sitruunamehua
- 3 dl oliiviöljyä
Tarjoiluun
- 4 tomaattia
- 250 vihreitä papuja
Kuudelle
- 1 kg lampaan ulkofileetä
- 200 g kantarelleja
- suolaa ja pippuria
Marinadi
- 5 dl punaviiniä
- 1 dl rapsiöljyä
- 2 laakerinlehteä
- 6 murskattua katajanmarjaa
- 2 tl oreganoa
- 2 tl rakuunaa
- 2 tl rosmariinia
- 1 tl timjamia
- 1 keltasipuli, lohkoina
- ½ rkl suolaa
Kastike
- 3-4 dl siivilöityä marinadia
- 3 dl lihalientä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl pehmeää voita
- arrowjuurta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Lämmitä uuni 180-asteeseen. Sivele uunivuoka voilla ja aseta lampaanpalaset vuokaan, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paahda lammasta uunissa tunnin ajan ja kostuta lihaa aina välillä kasvisliemellä.
Pirskottele paistamisen loppuvaiheessa sitruunamehua lihojen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta