Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruunalammas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sitruuna antaa lampaalle ihanan raikkaan maun. Kokeile herkullista reseptiä!

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainesosat

  • 1 kg lampaanlihaa, paloiteltuna
  • 1 nokare voita
  • 9 rkl sitruunamehua
  • 2,5 dl kasvislientä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

4 annosta

  • 1 kg lampaanlihaa
  • 300 g porkkanaa
  • 300 g lanttua
  • 400 g kaalia
  • 1 iso purjo
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • suolaa ja pippuria

Neljälle

  • 800 g lampaanfileetä
  • 2 rkl roseepippureita
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl voita
  • 3 dl kermaa
  • halutessasi, mausteeksi 2 cl madeiraa
  • voita paistamiseen, suolaa, pippuria

Pyreeseen

  • 1 kg perunoita
  • 200 g porkkanoita
  • 200 g parsakaalia
  • voita, kermaa/maitoa
  • suolaa, pippuria

Neljälle

  • 800 g lampaan ulkofileetä
  • 8 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Aioli

  • 2 raakaa munankeltuaista
  • 3 isoa valkosipulinkynttä
  • 3 maustemittaa suolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 3 dl oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • 4 tomaattia
  • 250 vihreitä papuja

Kuudelle

  • 1 kg lampaan ulkofileetä
  • 200 g kantarelleja
  • suolaa ja pippuria

Marinadi

  • 5 dl punaviiniä
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 2 laakerinlehteä
  • 6 murskattua katajanmarjaa
  • 2 tl oreganoa
  • 2 tl rakuunaa
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • 1 keltasipuli, lohkoina
  • ½ rkl suolaa

Kastike

  • 3-4 dl siivilöityä marinadia
  • 3 dl lihalientä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl pehmeää voita
  • arrowjuurta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Lämmitä uuni 180-asteeseen. Sivele uunivuoka voilla ja aseta lampaanpalaset vuokaan, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paahda lammasta uunissa tunnin ajan ja kostuta lihaa aina välillä kasvisliemellä.

Pirskottele paistamisen loppuvaiheessa sitruunamehua lihojen päälle.

Lisää aiheesta:

Grillimestarit: Vuohella ratsastajan kirjolohiJoulusilliUunikuutiot ja tartarkastikeBroileri-cashew-salaatti ja paprikavinaigretteMarinoitua lampaanpotkaa ja hasselpähkinäperunoitaLammasvarras ratatouillen ja timjamikastikkeen kera
LammastaKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa