Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoitua lampaanpotkaa ja hasselpähkinäperunoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Resepti: Tina Nordström (Täydellinen päivä 24.4.2008)

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 annosta

  • 4 palaa lampaanpotkaa á 250 g

Marinadi

  • pieni hyppysellinen sahramin rihmoja
  • ½ tl juustokuminaa (jeeraa)
  • ½ tl aniksen siemeniä
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl rosmariinia
  • 2 limettiä paloiteltuina
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • ½ dl soijakastiketta

Hasselpähkinäperunat

  • 800 g pieniä keitettyjä perunoita
  • 1 nippu punasipuleita
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia (tai 0,5 rkl kuivattua rosmariinia)
  • ½ dl paahdettuja hasselpähkinöitä
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 2 dl tomaattiketsuppia
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl Worcestershire-kastiketta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Sekoita sahrami, juustokumina, aniksen siemenet, mustapippurit, rosmariini, limetit ja valkosipulinkynnet morttelissa. Hienonna ainekset survimella tai morttelissa ja sekoita seokseen öljy, viinietikka ja soijakastike. Voit suojata vaatteesi pitämällä morttelin päällä muovipussia. Kaada marinadi lihapalojen päälle ja hiero sitä lihan sisään. Anna marinoitua vähintään 20 minuuttia. Taputtele liha tämän jälkeen kuivaksi ja paista grillissä.

Vihje: voit sekoittaa käyttämättä jääneen marinadin tomaattikastikkeeseen.

Tarjoile lisäksi hasselpähkinäperunoita.

Leikkaa sipulit palasiksi ja ruskista ne perunoiden kanssa. Lisää rosmariini ja paahdetut hasselpähkinät sekä suolaa ja pippuria. Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja mikäli tarvitsee lisää vielä hieman suolaa ja pippuria. Sekoita perunat ja sipulit kastikkeeseen ja tarjoile lampaan kanssa.

Lisää aiheesta:

Hirvilihapullat tomaattikastikkeessaFalafelia tomaattisalsan ja jogurtin keraLihavartaat maapähkinäkastikkeessaSiankylkeä coleslaw-salaatin keraSaté-lihavarrasSeesamkanavartaat maapähkinäkastikkeella
LammastaLisäkeruoatLiharuokaKananmunatonLaktoositonPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa