Marinoitua lampaanpotkaa ja hasselpähkinäperunoita
Resepti: Tina Nordström (Täydellinen päivä 24.4.2008)
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 4 palaa lampaanpotkaa á 250 g
Marinadi
- pieni hyppysellinen sahramin rihmoja
- ½ tl juustokuminaa (jeeraa)
- ½ tl aniksen siemeniä
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl rosmariinia
- 2 limettiä paloiteltuina
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl rypsiöljyä
- 3 rkl balsamiviinietikkaa
- ½ dl soijakastiketta
Hasselpähkinäperunat
- 800 g pieniä keitettyjä perunoita
- 1 nippu punasipuleita
- 1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia (tai 0,5 rkl kuivattua rosmariinia)
- ½ dl paahdettuja hasselpähkinöitä
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 2 dl tomaattiketsuppia
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 dl appelsiinimehua
- 2 rkl Worcestershire-kastiketta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Sekoita sahrami, juustokumina, aniksen siemenet, mustapippurit, rosmariini, limetit ja valkosipulinkynnet morttelissa. Hienonna ainekset survimella tai morttelissa ja sekoita seokseen öljy, viinietikka ja soijakastike. Voit suojata vaatteesi pitämällä morttelin päällä muovipussia. Kaada marinadi lihapalojen päälle ja hiero sitä lihan sisään. Anna marinoitua vähintään 20 minuuttia. Taputtele liha tämän jälkeen kuivaksi ja paista grillissä.
Vihje: voit sekoittaa käyttämättä jääneen marinadin tomaattikastikkeeseen.
Tarjoile lisäksi hasselpähkinäperunoita.
Leikkaa sipulit palasiksi ja ruskista ne perunoiden kanssa. Lisää rosmariini ja paahdetut hasselpähkinät sekä suolaa ja pippuria. Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja mikäli tarvitsee lisää vielä hieman suolaa ja pippuria. Sekoita perunat ja sipulit kastikkeeseen ja tarjoile lampaan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike