Uunikuutiot ja tartarkastike
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5666206/landscape16_9/515/290/93ffe34ae6ba188e4228760399ce4e41/Qi/899368-3645.jpg)
Herkulliset lohikuutiot sopivat suolapalaksi, alkupalaksi tai noutopöytään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
6 annosta
- 600 g lohifileetä nahkoineen
- 2 valkosipulinkynttä
- 100 g voita
- suolaa ja mustapippuria
Tartarkastike
- 1 dl majoneesia
- ½ dl kermaviiliä
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 2 rkl kurkkusalaattia
- 1 tl dijonsinappia
- 1 tl sitruunamehua
- 1 rkl silputtua sipulia
- 1 tl kaprista
- 1 tl hienonnettua persiljaa
- 1 tl hienonnettua tilliä
- ½ tl sokeria
- 1/4 tl cayennenpippuria
- ½ tl suolaa
Koristeeksi
- tilliä
Valmistusohje
1. Tartarkastike: Sekoita keskenään kermaviili, majoneesi, valkoviinietikka, kurkkusalaatti ja dijonsinappi. Purista joukkoon sitruunamehu. Kuori ja silppua sipuli. Hienonna kapris, persilja ja tilli ja lisää kastikkeeseen. Sekoita hyvin. Mausta sokerilla, cayennenpippurilla ja suolalla.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä uuninpellille folio. Leikkaa lohi 2 cm kuutioiksi. Asettele palat pellille nahkapuoli alaspäin.
3. Sulata voi kattilassa. Purista valkosipuli voihin. Voitele lohi voilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Annostele päälle tartarkastiketta ja koristele tillinoksalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka