Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunikuutiot ja tartarkastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkulliset lohikuutiot sopivat suolapalaksi, alkupalaksi tai noutopöytään.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

6 annosta

  • 600 g lohifileetä nahkoineen
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g voita
  • suolaa ja mustapippuria

Tartarkastike

  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl kermaviiliä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl kurkkusalaattia
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl silputtua sipulia
  • 1 tl kaprista
  • 1 tl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl hienonnettua tilliä
  • ½ tl sokeria
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • ½ tl suolaa

Koristeeksi

  • tilliä

Valmistusohje

1. Tartarkastike: Sekoita keskenään kermaviili, majoneesi, valkoviinietikka, kurkkusalaatti ja dijonsinappi. Purista joukkoon sitruunamehu. Kuori ja silppua sipuli. Hienonna kapris, persilja ja tilli ja lisää kastikkeeseen. Sekoita hyvin. Mausta sokerilla, cayennenpippurilla ja suolalla.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä uuninpellille folio. Leikkaa lohi 2 cm kuutioiksi. Asettele palat pellille nahkapuoli alaspäin.

3. Sulata voi kattilassa. Purista valkosipuli voihin. Voitele lohi voilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Annostele päälle tartarkastiketta ja koristele tillinoksalla.

Lisää aiheesta:

Foliossa paistettua lohtaHalstrattu graavisiika tillimajoneesin keraSinappimarinoitu savusilakkaKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraMureketäytteiset herkkusienet viinikastikkeessaKylmäsavulohilaatikko ja inkivääri-hölskykurkut
GluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton
  • 10.10.202410:21
    Tahnat

    Pistaasihummus

  • 15.08.202407:43
    Omenat

    Anun omenasose

  • 11.07.202412:52
    Kreikkalainen salaatti

    Paras kreikkalainen salaatti

  • 28.06.202410:03
    mansikka

    Mansikoiden pakastus

  • 19.06.202414:33
    Juhannus

    Bella Tablen smetanasilli