Lammasvarras ratatouillen ja timjamikastikkeen kera
Timjami sopii hyvin lampaanlihan ja ratatouillen vihannesten kanssa. Tarjoile lisukkeena paistettua perunaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 600 g lampaanreittä
marinadi
- 3 rkl öljyä
- ½ tl timjamia
- ½ tl salviaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl silputtua tuoretta basilikaa
- 1/4 tl pippuria
Ratatouille
- 1 paprika
- 1 sipuli
- ½ kesäkurpitsa
- ½ munakoiso
- 2 dl tomaattimurskaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl timjamia
- ½ tl silputtua tuoretta basilikaa
- suolaa ja pippuria
- oliiviöljyä
Timjamikastike
- 1 tl timjamia
- 2 kokonaista valkopippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- 3/4 l lihalientä
- 2 tl arrowjuurta tai Maizenaa
- 1 sipuli
- voita paistamisen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Marinadi: Purista valkosipuli öljyyn. Mausta timjamilla, salvialla, basilikalla ja pippurilla. Kuutioi liha ja marinoi sitä puoli tuntia. Pujota liha vartaisiin ja grillaa juuri ennen tarjoilua.
2. Ratatouille: Kuutioi sipuli, paprika, kesäkurpitsa ja munakoiso. Kuullota vihanneksia oliiviöljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Purista valkosipuli joukkoon. Mausta timjamilla, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Anna vihannespadan kiehua puolisen tuntia.
3. Timjamikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä voissa kattilassa. Mausta timjamilla, valkopippureilla ja valkosipulilla. Lisää lihalientä vähän kerrallaan. Suurusta kastike arrowjuurella tai Maizenalla. Siivilöi kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto