Lammasvarras ratatouillen ja timjamikastikkeen kera

Timjami sopii hyvin lampaanlihan ja ratatouillen vihannesten kanssa. Tarjoile lisukkeena paistettua perunaa.

4 annosta

  • 600 g lampaanreittä

marinadi

  • 3 rkl öljyä
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl salviaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl silputtua tuoretta basilikaa
  • 1/4 tl pippuria

Ratatouille

  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ munakoiso
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl silputtua tuoretta basilikaa
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä

Timjamikastike

  • 1 tl timjamia
  • 2 kokonaista valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3/4 l lihalientä
  • 2 tl arrowjuurta tai Maizenaa
  • 1 sipuli
  • voita paistamisen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Marinadi: Purista valkosipuli öljyyn. Mausta timjamilla, salvialla, basilikalla ja pippurilla. Kuutioi liha ja marinoi sitä puoli tuntia. Pujota liha vartaisiin ja grillaa juuri ennen tarjoilua.

2. Ratatouille: Kuutioi sipuli, paprika, kesäkurpitsa ja munakoiso. Kuullota vihanneksia oliiviöljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Purista valkosipuli joukkoon. Mausta timjamilla, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Anna vihannespadan kiehua puolisen tuntia.

3. Timjamikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä voissa kattilassa. Mausta timjamilla, valkopippureilla ja valkosipulilla. Lisää lihalientä vähän kerrallaan. Suurusta kastike arrowjuurella tai Maizenalla. Siivilöi kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!