Lammasvarras ratatouillen ja timjamikastikkeen kera
Timjami sopii hyvin lampaanlihan ja ratatouillen vihannesten kanssa. Tarjoile lisukkeena paistettua perunaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 600 g lampaanreittä
marinadi
- 3 rkl öljyä
- ½ tl timjamia
- ½ tl salviaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl silputtua tuoretta basilikaa
- 1/4 tl pippuria
Ratatouille
- 1 paprika
- 1 sipuli
- ½ kesäkurpitsa
- ½ munakoiso
- 2 dl tomaattimurskaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl timjamia
- ½ tl silputtua tuoretta basilikaa
- suolaa ja pippuria
- oliiviöljyä
Timjamikastike
- 1 tl timjamia
- 2 kokonaista valkopippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- 3/4 l lihalientä
- 2 tl arrowjuurta tai Maizenaa
- 1 sipuli
- voita paistamisen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Marinadi: Purista valkosipuli öljyyn. Mausta timjamilla, salvialla, basilikalla ja pippurilla. Kuutioi liha ja marinoi sitä puoli tuntia. Pujota liha vartaisiin ja grillaa juuri ennen tarjoilua.
2. Ratatouille: Kuutioi sipuli, paprika, kesäkurpitsa ja munakoiso. Kuullota vihanneksia oliiviöljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Purista valkosipuli joukkoon. Mausta timjamilla, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Anna vihannespadan kiehua puolisen tuntia.
3. Timjamikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä voissa kattilassa. Mausta timjamilla, valkopippureilla ja valkosipulilla. Lisää lihalientä vähän kerrallaan. Suurusta kastike arrowjuurella tai Maizenalla. Siivilöi kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa