Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammasvarras ratatouillen ja timjamikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Timjami sopii hyvin lampaanlihan ja ratatouillen vihannesten kanssa. Tarjoile lisukkeena paistettua perunaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 600 g lampaanreittä

marinadi

  • 3 rkl öljyä
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl salviaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl silputtua tuoretta basilikaa
  • 1/4 tl pippuria

Ratatouille

  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ munakoiso
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl silputtua tuoretta basilikaa
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä

Timjamikastike

  • 1 tl timjamia
  • 2 kokonaista valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3/4 l lihalientä
  • 2 tl arrowjuurta tai Maizenaa
  • 1 sipuli
  • voita paistamisen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Marinadi: Purista valkosipuli öljyyn. Mausta timjamilla, salvialla, basilikalla ja pippurilla. Kuutioi liha ja marinoi sitä puoli tuntia. Pujota liha vartaisiin ja grillaa juuri ennen tarjoilua.

2. Ratatouille: Kuutioi sipuli, paprika, kesäkurpitsa ja munakoiso. Kuullota vihanneksia oliiviöljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Purista valkosipuli joukkoon. Mausta timjamilla, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Anna vihannespadan kiehua puolisen tuntia.

3. Timjamikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä voissa kattilassa. Mausta timjamilla, valkopippureilla ja valkosipulilla. Lisää lihalientä vähän kerrallaan. Suurusta kastike arrowjuurella tai Maizenalla. Siivilöi kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Marinoidut lihavartaat wokkivihannesten keraMausteiset lihapullatValkosipulimaustettu porsaanseläke ratatouillen keraThai-maustettua porsaanfileetäMarinoidut pihvivartaat wokin keraHellapoliisin savulohilasagne
LammasvartaatKananmunatonSadonkorjuuGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasvartaat
  • 30.5.14:48
    Lammasta

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 20.04.201606:00
    Lammasta

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasvarras ratatouillen ja timjamikastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kebabvartaat