Lammasvarras ratatouillen ja timjamikastikkeen kera

Timjami sopii hyvin lampaanlihan ja ratatouillen vihannesten kanssa. Tarjoile lisukkeena paistettua perunaa.

4 annosta

  • 600 g lampaanreittä

marinadi

  • 3 rkl öljyä
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl salviaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl silputtua tuoretta basilikaa
  • 1/4 tl pippuria

Ratatouille

  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ munakoiso
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl silputtua tuoretta basilikaa
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä

Timjamikastike

  • 1 tl timjamia
  • 2 kokonaista valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3/4 l lihalientä
  • 2 tl arrowjuurta tai Maizenaa
  • 1 sipuli
  • voita paistamisen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Marinadi: Purista valkosipuli öljyyn. Mausta timjamilla, salvialla, basilikalla ja pippurilla. Kuutioi liha ja marinoi sitä puoli tuntia. Pujota liha vartaisiin ja grillaa juuri ennen tarjoilua.

2. Ratatouille: Kuutioi sipuli, paprika, kesäkurpitsa ja munakoiso. Kuullota vihanneksia oliiviöljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Purista valkosipuli joukkoon. Mausta timjamilla, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Anna vihannespadan kiehua puolisen tuntia.

3. Timjamikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä voissa kattilassa. Mausta timjamilla, valkopippureilla ja valkosipulilla. Lisää lihalientä vähän kerrallaan. Suurusta kastike arrowjuurella tai Maizenalla. Siivilöi kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.