Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Joulusilli

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 220 g suolasillifileetä
  • 5 dl vettä
  • 12 cl viinietikkaa
  • vajaa 2 dl sokeria
  • 2 purjoa (vihreät osat)
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 2 rkl kokonaisia maustepippureita rouhittuna
  • 2 laakerinlehteä
  • viipaloitu punasipuli
  • tillinoksia
  • kokonaisia maustepippureita rouhittuna

Kahdeksalle

  • 8 liotettua sillifileetä
  • 2 punasipulia
  • 1 porkkana
  • 15 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä

Liemi

  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä

Tarjoiluun

  • punasipulisuikaleita
  • 2 maustepippuria rouheena

4 annosta

  • 2 kokonaista suolasilliä, noin 700 g
  • hienonnettua tilliä
  • 5 dl vettä
  • 11 cl väkiviinaetikkaa (12%)
  • 1 dl sokeria
  • 1 pala purjosipulin vihreää osaa viipaloituna
  • ½ keskikokoinen sipuli viipaloituna
  • muutama porkkanaviipale
  • 1 rkl tuoreita piparjuurisuikaleita
  • 5 mausteneilikkaa
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 1 rkl murskattua maustepippuria

4 annosta

  • 4 liotettua suolasillifileetä
  • 1 dl ketsuppia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl väkiviinietikkaa
  • 2 rkl pikkelssiä
  • 2 rkl hienonnettua sipulia
  • 10 neilikkaa
  • 15 rouhittua maustepippuria
  • 1 rkl ruokaöljyä

Koristeluun

  • 1 punasipuli
  • tilliä

1 satsiin

  • 1 prk liotettua säilykesilliä
  • 1 punasipuli, viipaleina
  • 2 rkl tilliä, hienonnettuna
  • 1 rkl kidesokeria
  • 1 tl neilikoita, murskattuna
  • 1 tl maustepippuria, murskattuna
  • ½ dl ketsuppia
  • 1-2 rkl majoneesia
  • ½ dl punssia

Neljälle

  • 2 purkkia à 420 g liotettua, maustamatonta silliä

Maustamiseen

  • 30 kokonaista maustepippuria
  • 30 kokonaista mustapippuria
  • 12 mausteneilikkaa
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 punasipulia

Liemi

  • 1 dl etikkaa
  • 1,5 dl vettä
  • 1,5 dl sokeria

Kuudelle

  • 4 liotettua, suolaista sillifileetä
  • 2 sitruunaa
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 punasipuli
  • ½ purjo
  • 1 nippu tilliä
  • 1 pieni laakerinlehti
  • 2 tl kokonaisia maustepippureita
  • 3 mausteneilikkaa

Neljälle sillifileelle

  • 4 sillifileetä
  • 2 ½ rkl sinappia
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 tippaa HP-kastiketta
  • 2 tippaa worchestershirekastiketta
  • 1 ½ rkl kidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1 nippu tilliä

Koristeluun

  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Kotitekoinen silli on todellinen joulupöydän klassikko. Suolasillin käsittelyssä on tärkeää muistaa riittävä liotus. Silli on parhaimmillaan kun se on maustunut liemessään 2-7 päivää. Jääkaapissa se säilyy kaksi viikkoa, mutta uusi liemi kannattaa valmistaa jo viikon kuluttua.

Valmistusohje

1. Liota sillifileitä vedessä 10-12 tuntia. Tarkista suolaisuus ja liota tarvittaessa vielä pari tuntia.

2. Valmista vedestä, etikasta ja sokerista liemi. Puhdista purjojen vihreä osa ja leikkaa sentin viipaleiksi. Kuosi ja viipaloi sipuli ja porkkana. Pane liemeen kokonaiset, hyvin valutetut sillifileet, purjo-, porkkana- ja sipuliviipaleet, laakerinlehdet ja pippurit. Anna maustua vähintään vuorokausi.

3. Leikkaa fileet ennen tarjoilua sentin paloiksi. Koristele punasipuliviipaleilla, ripauksella vastarouhittua maustepippuria ja muutamalla tillinoksalla. Vinkki: Jos sinulla on kotona säilöttyjä punajuuria, tiputa liemeen muutama pisara punajuurilientä antamaan kaunis punertava väri.

Lisää aiheesta:

Kaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohjeGrillimestarit: Vuohella ratsastajan kirjolohiSitruunalammasKolmen sortin silakkaaPossu-fenkolimakkaraa ja janssonin perunasalaattiaSherry-silli ja inkivääri-omenasilli sekä sitruunaiset silakat
MaustesilliKananmunatonGluteenitonLaktoositonJouluLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilli
  • 21.12.201509:05
    Päivän resepti

    Hellapoliisin sinappisilli

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Raikas sitruunasilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Joulun sherrysilli

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keltainen silli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kuminasilli