Cashewpähkinät antavat broilersalaatille täytettä. Paprikavinaigrette maustaa kokonaisuuden.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 broilerin rintafileetä
- oliiviöljyä paistamiseen
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 100 g jäävuorisalaattia
- 125 g punaisia kirsikkatomaatteja
- 125 g keltaisia kirsikkatomaatteja
- pala kurkkua
- 150 g fetakuutioita
- 4 rkl paahdettua sipulia
- 4 rkl paahdettuja cashewpähkinöitä
- 1 dl krutonkeja
- herneenversoja
Paprikavinaigrette (5 dl)
- 1 punainen paprika
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl sinappia
- 3/4 dl vadelmaviinietikkaa
- ripaus jauhettua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1/2 tl kuivattua timjamia
- 1/2 tl kuivattua rakuunaa
- 70 g tomaattipyreetä
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1/2 dl vettä
- 1 dl sitruunalla maustettua oliiviöljyä
Valmistusohje
Revi jäävuorisalaatti annoslautasille. Puolita päälle kirsikkatomaatit ja valuta joukkoon fetakuutiot. Kuutioi kurkku sekaan.Ripottele pinnalle cashewpähkinät, paahdettu sipuli ja krutongit. Koristele herneenversoilla.
Paista broileri öljyssä kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.Viipaloi salaattien päälle.
Valmista paprikavinaigrette: paloittele paprika, kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Vatkaa joukkoon loput ainekset öljyä lukuun ottamatta. Lisää öljy pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Pirskota salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!