Broileri-cashew-salaatti ja paprikavinaigrette

Cashewpähkinät antavat broilersalaatille täytettä. Paprikavinaigrette maustaa kokonaisuuden.

Neljälle

  • 4 broilerin rintafileetä
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 100 g jäävuorisalaattia
  • 125 g punaisia kirsikkatomaatteja
  • 125 g keltaisia kirsikkatomaatteja
  • pala kurkkua
  • 150 g fetakuutioita
  • 4 rkl paahdettua sipulia
  • 4 rkl paahdettuja cashewpähkinöitä
  • 1 dl krutonkeja
  • herneenversoja

Paprikavinaigrette (5 dl)

  • 1 punainen paprika
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl sinappia
  • 3/4 dl vadelmaviinietikkaa
  • ripaus jauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1/2 tl kuivattua timjamia
  • 1/2 tl kuivattua rakuunaa
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1/2 dl vettä
  • 1 dl sitruunalla maustettua oliiviöljyä

Valmistusohje

Revi jäävuorisalaatti annoslautasille. Puolita päälle kirsikkatomaatit ja valuta joukkoon fetakuutiot. Kuutioi kurkku sekaan.Ripottele pinnalle cashewpähkinät, paahdettu sipuli ja krutongit. Koristele herneenversoilla.

Paista broileri öljyssä kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.Viipaloi salaattien päälle.

Valmista paprikavinaigrette: paloittele paprika, kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Vatkaa joukkoon loput ainekset öljyä lukuun ottamatta. Lisää öljy pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Pirskota salaatin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.