Grillimestarit: Vuohella ratsastajan kirjolohi
![Copyright: MTV Oy / Saku Tiainen. Photographer: Saku Tiainen. grillimestarit_s1_eps_3_015_annoskuvat_teresa_välimäki_kuvaaja_saku_tiainen](https://im.mtvuutiset.fi/image/8714584/landscape16_9/1600/900/c84daae28e1898de5115abda8943d68a/Uk/grillimestarit-s1-eps-3-015-annoskuvat-teresa-va-elima-eki-kuvaaja-saku-tiainen.jpg)
Grillimestarit-kauden kolmannessa jaksossa Teresa valmisti yllätysaaka-aineista maukkaita grilliherkkuja.
Kasvis-kvinoasalaatti
- 1,5 dl kvinoaa
- 1 paprika
- 1 kesäkurpitsa
- ripaus paprika- ja valkosipulijauhetta
- suolaa maun mukaan
Paahdetut kurpitsansiemenet
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- hunajaa, suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- öljyä pannulle
Vuohenmaitokastike
- 1 dl luomu vuohenmaitoa
- 1 tl dijon-sinappia
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 3 rkl hienonnettua tilliä
- 3 rkl hienonnettua kevätsipulia
Halla-juusto
- Halla-juustoa
- öljyä paistamiseen
Grillattu kirjolohifilee
- paketti tuore kirjolohifileetä/perhepakkaus
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl öljyä
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Omeletti
- 2 kananmunaa
- 0,5 dl luomu vuohenmaitoa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- persiljaa hienonnettuna
- kevätsipulia hienonnettuna
Marjajuoma jälkiruoaksi
- 200 g mansikoita
- 100 g mustikoita
- 4 dl luomu vuohenmaitoa
- 2 rkl hunajaa
- kourallinen tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Tee marinadi lohifileelle valkoviinietikasta, öljystä, suolasta ja mustapippurista maustumaan. Levitä se hetken kuluttua lohifileen päälle. Jätä lohifilee marinoitumaan.
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Grillaa paprikaa ja kesäkurpitsaa kunnes ne ovat saaneet väriä. Pilko kasvikset ja sekoita kvinoa niiden joukkoon. Lisää paprika- ja valkosipulijauhetta.
Laita kurpitsansiemenet pannulle paahtumaan. Lisää öljy, hunajaa, suolaa ja pippuria. Kun siemenet ovat kauniisti paahtuneet, siirrä ne jäähtymään.
Tee vuohenmaitokastike. Laita kulhoon vuohenmaitoa, dijon-sinappia, hienonnettuna ruohosipulia, tilliä ja kevätsipulia. Lisää sokeri sekä maun mukaan suolaa ja pippuria. Sekoita kastike valmiiksi.
Paista Halla-juusto -siivut grillillä kunnes ne ruskistuvat
Tee omeletti valmiiksi. Vatkaa munat ja vuohenmaito, lisää suola, pippuri, hienonnettu persilja ja kevätsipuli. Paista ohueksi omeletiksi ja leikkaa se viipaleiksi.
Grillaa marinoituneet lohifileet.
Sekoita mansikat, mustikat, basilika, hunaja ja vuohenmaito tehosekoittimessa. Jälkiruoka on valmis.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka