Grillimestarit: Vuohella ratsastajan kirjolohi
Grillimestarit-kauden kolmannessa jaksossa Teresa valmisti yllätysaaka-aineista maukkaita grilliherkkuja.
Kasvis-kvinoasalaatti
- 1,5 dl kvinoaa
- 1 paprika
- 1 kesäkurpitsa
- ripaus paprika- ja valkosipulijauhetta
- suolaa maun mukaan
Paahdetut kurpitsansiemenet
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- hunajaa, suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- öljyä pannulle
Vuohenmaitokastike
- 1 dl luomu vuohenmaitoa
- 1 tl dijon-sinappia
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 3 rkl hienonnettua tilliä
- 3 rkl hienonnettua kevätsipulia
Halla-juusto
- Halla-juustoa
- öljyä paistamiseen
Grillattu kirjolohifilee
- paketti tuore kirjolohifileetä/perhepakkaus
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl öljyä
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Omeletti
- 2 kananmunaa
- 0,5 dl luomu vuohenmaitoa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- persiljaa hienonnettuna
- kevätsipulia hienonnettuna
Marjajuoma jälkiruoaksi
- 200 g mansikoita
- 100 g mustikoita
- 4 dl luomu vuohenmaitoa
- 2 rkl hunajaa
- kourallinen tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Tee marinadi lohifileelle valkoviinietikasta, öljystä, suolasta ja mustapippurista maustumaan. Levitä se hetken kuluttua lohifileen päälle. Jätä lohifilee marinoitumaan.
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Grillaa paprikaa ja kesäkurpitsaa kunnes ne ovat saaneet väriä. Pilko kasvikset ja sekoita kvinoa niiden joukkoon. Lisää paprika- ja valkosipulijauhetta.
Laita kurpitsansiemenet pannulle paahtumaan. Lisää öljy, hunajaa, suolaa ja pippuria. Kun siemenet ovat kauniisti paahtuneet, siirrä ne jäähtymään.
Tee vuohenmaitokastike. Laita kulhoon vuohenmaitoa, dijon-sinappia, hienonnettuna ruohosipulia, tilliä ja kevätsipulia. Lisää sokeri sekä maun mukaan suolaa ja pippuria. Sekoita kastike valmiiksi.
Paista Halla-juusto -siivut grillillä kunnes ne ruskistuvat
Tee omeletti valmiiksi. Vatkaa munat ja vuohenmaito, lisää suola, pippuri, hienonnettu persilja ja kevätsipuli. Paista ohueksi omeletiksi ja leikkaa se viipaleiksi.
Grillaa marinoituneet lohifileet.
Sekoita mansikat, mustikat, basilika, hunaja ja vuohenmaito tehosekoittimessa. Jälkiruoka on valmis.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan