Grillimestarit: Vuohella ratsastajan kirjolohi

grillimestarit_s1_eps_3_015_annoskuvat_teresa_välimäki_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Grillimestarit-kauden kolmannessa jaksossa Teresa valmisti yllätysaaka-aineista maukkaita grilliherkkuja.

Kasvis-kvinoasalaatti

  • 1,5 dl kvinoaa
  • 1 paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • ripaus paprika- ja valkosipulijauhetta
  • suolaa maun mukaan

Paahdetut kurpitsansiemenet

  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • hunajaa, suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • öljyä pannulle

Vuohenmaitokastike

  • 1 dl luomu vuohenmaitoa
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 3 rkl hienonnettua tilliä
  • 3 rkl hienonnettua kevätsipulia

Halla-juusto

  • Halla-juustoa
  • öljyä paistamiseen

Grillattu kirjolohifilee

  • paketti tuore kirjolohifileetä/perhepakkaus
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Omeletti

  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl luomu vuohenmaitoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • persiljaa hienonnettuna
  • kevätsipulia hienonnettuna

Marjajuoma jälkiruoaksi

  • 200 g mansikoita
  • 100 g mustikoita
  • 4 dl luomu vuohenmaitoa
  • 2 rkl hunajaa
  • kourallinen tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Tee marinadi lohifileelle valkoviinietikasta, öljystä, suolasta ja mustapippurista maustumaan. Levitä se hetken kuluttua lohifileen päälle. Jätä lohifilee marinoitumaan.

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Grillaa paprikaa ja kesäkurpitsaa kunnes ne ovat saaneet väriä. Pilko kasvikset ja sekoita kvinoa niiden joukkoon. Lisää paprika- ja valkosipulijauhetta.

Laita kurpitsansiemenet pannulle paahtumaan. Lisää öljy, hunajaa, suolaa ja pippuria. Kun siemenet ovat kauniisti paahtuneet, siirrä ne jäähtymään.

Tee vuohenmaitokastike. Laita kulhoon vuohenmaitoa, dijon-sinappia, hienonnettuna ruohosipulia, tilliä ja kevätsipulia. Lisää sokeri sekä maun mukaan suolaa ja pippuria. Sekoita kastike valmiiksi.

Paista Halla-juusto -siivut grillillä kunnes ne ruskistuvat

Tee omeletti valmiiksi. Vatkaa munat ja vuohenmaito, lisää suola, pippuri, hienonnettu persilja ja kevätsipuli. Paista ohueksi omeletiksi ja leikkaa se viipaleiksi.

Grillaa marinoituneet lohifileet.

Sekoita mansikat, mustikat, basilika, hunaja ja vuohenmaito tehosekoittimessa. Jälkiruoka on valmis.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.