Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Purista sitruunan mehu. Huuhtele ja kuivaa yrttioksa.
Valmistele salaattipeti. Pilko salaatit ja suikaloi sipuli. Viipaloi kurkku ja kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi, pilko omena. Riivi ja huuhtele marjat. Laita kasvikset, omenakuutiot ja marjat tarjoiluastiaan, murenna päälle juusto.
Kuumenna öljy isolla pannulla. Laita sienet pannuun ja paista sienisiivut kovalla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi. Lisää pannulle valkosipulit ja paista vielä hetki.
Kaada mehu kuumalle pannulle sienien joukkoon ja anna nesteen kiehahtaa. Mausta sienet suolalla ja pippurilla.
Lusikoi paistos salaatin päälle lämpimänä ja valuta paistoneste pannulta salaatin päälle.
Ruokatoimittaja ja sienineuvoja Anu Brask suosittelee laittamaan herkkutatit taikakylpyyn hyvän oliiviöljyn, valkosipulin ja sitruunan kanssa. Nappaa herkkutattisalaatin ohje!