Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Silakat ja salsa verde

Julkaistu 19.01.2018 20:00

MTV LIFESTYLE

Kukkaroa hellivät Samassa liemessä -ohjelman silakat saavat uutta potkua salsa verdestä. Ohjeen mukaisia silakoita voi halstrata mökillä tai grillata uunissa.

4:lle

  • 1 kg tuoreita kokonaisia silakoita
  • 1 sitruuna
  • tuoretta timjamia, rosmariinia tai molempia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

Salsa verde

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl kapriksia
  • 2 rkl dijonsinappia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • muutama desi oliiviöljyä
  • kourallinen sileälehtistä persiljaa silputtuna
  • kourallinen basilikanlehtiä tai lipstikkaa silputtuna sekä muutama lehti koristeeksi

Valmistusohje

Perkaa silakat. Leikkaa vatsa auki saksilla ja poista sisälmykset. Huuhtele ja painele talouspaperilla kuiviksi.

Lämmitä grilli erittäin kuumaksi. Asettele silakat yhteen kerrokseen halsteriin ja mausta ne suolalla ja pippurilla sisältä ja ulkoa. Laita silakoiden päälle ja alle yrttejä. Sulje halsteri ja nosta se hiilloksen päälle. Grillaa muutama minuutti molemmilta puolilta. Silakat ovat valmiita, kun niiden nahka kuplii ja ruskistuu.

Jos teet silakoita uunissa, lämmitä uuni niin kuumaksi kuin mahdollista. Laita grillivastukset päälle. Laita silakat ritilälle uunin ylätasolle ja pelti niiden alle, jotta uuni ei sotkeudu. Grillaa muutama minuutti ja käännä.


Tee salsa verde. Sekoita kaikki ainekset oliiviöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimessa.

Lisää lopuksi oliiviöljy lusikalla sekoittaen, kunnes salsan koostumus on löysähkö.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Lisää aiheesta:

Sumakilla maustettu uunikana vihannespedilläFenkoli-sitruunamarinoitua silliäValkoviinissä höyrytettyä kampelaa ja vihanneksiaKuharullatSienivartaat ja paistettu polentaHalstratut silakat
Samassa liemessäKalaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Samassa liemessä
  • 16.01.201811:57
    Pannukakku

    Ricottapannarit

  • 16.01.201811:33
    Makeat vohvelit

    Vissyvohvelit

  • 16.01.201811:28
    Aasialainen ruoka

    Broccoli-stirfry

  • 11.01.201814:30
    kana

    Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto)

  • 26.01.201820:00
    kasvisruoka

    Filotaikinakupit