Sienivartaat ja paistettu polenta

Syksyn sienisadosta valmistuu vietteleviä vartaita.

Ainekset

  • 100 g sieniä
  • 6 napakkaa rosmariinin oksaa
  • tuoreita laakerin lehtiä
  • tuoreita salvian lehtiä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl pikapolentajauhoja
  • silputtua tuoretta rosmariinia
  • 10 vihreää oliivia pilkottuna
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 4 dl vettä keittämiseen
  • öljyä ja voita paistamiseen

Valmistusohje

Riivi rosmariinin oksista lehdet ja vuole oksien kärjet teräviksi veitsellä.

Puhdista sienet. Pujota lehdettömiin oksiin vuorotellen sieniä ja laakerin ja salvian lehtiä.

Sudi valmiit vartaat sitruunamehulla maustetulla oliiviöljyllä ja paista keskilämpöisellä pannulla muutama minuutti välillä kääntäen.

Voitele vartaita öljyllä paiston aikana ja mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.

Vartaiden paistuessa valmista polenta. Keitä polenta pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita siihen silputtu rosmariini, pilkotut oliivit ja juustoraaste.

Nosta polentapuurosta kiekkoja öljytylle leivin- tai voipaperille, anna kiekkojen jäähtyä, jotta puuro jähmettyy. Paista hyytyneet kiekot kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa kummaltakin puolelta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.