Sienivartaat ja paistettu polenta
Syksyn sienisadosta valmistuu vietteleviä vartaita.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g sieniä
- 6 napakkaa rosmariinin oksaa
- tuoreita laakerin lehtiä
- tuoreita salvian lehtiä
- 2 rkl sitruunamehua
- 0,5 dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 dl pikapolentajauhoja
- silputtua tuoretta rosmariinia
- 10 vihreää oliivia pilkottuna
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 4 dl vettä keittämiseen
- öljyä ja voita paistamiseen
Valmistusohje
Riivi rosmariinin oksista lehdet ja vuole oksien kärjet teräviksi veitsellä.
Puhdista sienet. Pujota lehdettömiin oksiin vuorotellen sieniä ja laakerin ja salvian lehtiä.
Sudi valmiit vartaat sitruunamehulla maustetulla oliiviöljyllä ja paista keskilämpöisellä pannulla muutama minuutti välillä kääntäen.
Voitele vartaita öljyllä paiston aikana ja mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.
Vartaiden paistuessa valmista polenta. Keitä polenta pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita siihen silputtu rosmariini, pilkotut oliivit ja juustoraaste.
Nosta polentapuurosta kiekkoja öljytylle leivin- tai voipaperille, anna kiekkojen jäähtyä, jotta puuro jähmettyy. Paista hyytyneet kiekot kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa kummaltakin puolelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa