Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sienivartaat ja paistettu polenta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Syksyn sienisadosta valmistuu vietteleviä vartaita.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 100 g sieniä
  • 6 napakkaa rosmariinin oksaa
  • tuoreita laakerin lehtiä
  • tuoreita salvian lehtiä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl pikapolentajauhoja
  • silputtua tuoretta rosmariinia
  • 10 vihreää oliivia pilkottuna
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 4 dl vettä keittämiseen
  • öljyä ja voita paistamiseen

Valmistusohje

Riivi rosmariinin oksista lehdet ja vuole oksien kärjet teräviksi veitsellä.

Puhdista sienet. Pujota lehdettömiin oksiin vuorotellen sieniä ja laakerin ja salvian lehtiä.

Sudi valmiit vartaat sitruunamehulla maustetulla oliiviöljyllä ja paista keskilämpöisellä pannulla muutama minuutti välillä kääntäen.

Voitele vartaita öljyllä paiston aikana ja mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.

Vartaiden paistuessa valmista polenta. Keitä polenta pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita siihen silputtu rosmariini, pilkotut oliivit ja juustoraaste.

Nosta polentapuurosta kiekkoja öljytylle leivin- tai voipaperille, anna kiekkojen jäähtyä, jotta puuro jähmettyy. Paista hyytyneet kiekot kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa kummaltakin puolelta.

Lisää aiheesta:

Sieni-juustokeksitKuharullatUunissa paistettuja vihanneksia ja paahdettuja pinjansiemeniäHedelmäinen possurulla juureksillaSiikaa ja metsäsieni-perunapaistostaKaritsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aiolia
KasvisvartaatAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonKasvisruokaSienisatoKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisvartaat
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Grillatut tofuvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tofu- kasvisvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Tofuvartaat kuskusin kera

  • 18.02.201300:00
    Grillikylki

    Chiliribsit ja vihannesvartaat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sienivartaat ja paistettu polenta