Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broccoli-stirfry

Julkaistu 16.01.2018 11:28

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4:lle

  • 1 parsakaali
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 4 cm:n pala inkivääriä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 100 g cashewpähkinöitä tai maapähkinöitä
  • rypsiöljyä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • (tuoretta chiliä)

Kastike

  • 1 tl sokeria
  • ½ dl osterikastiketta
  • ¼ dl soijakastiketta
  • ½ dl appelsiini- tai omenamehua
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl maissi- tai perunatärkkelystä
  • 1 dl vettä
  • 1 tl chinese five spice -mausteseosta

Lisäksi

  • keitettyä jasmiiniriisiä tai keitettyjä nuudeleita

Valmistusohje

Irrota parsakaalin kukinnot ja puolita isoimmat. Poista kannan kuiva pääty ja leikkaa kanta ½ cm:n lastuiksi. Leikkaa paprika ja sipuli lohkoiksi ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Hienonna kevätsipulit.

Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin lasissa niin, että tärkkelys ja sokeri liukenevat.

Kuumenna wokpannu ja paahda kuivalla pannulla cashew- tai maapähkinöitä. Pyörittele pähkinöitä koko ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kaada kulhoon odottamaan.

Lisää wokkiin rypsiöljyä ja seesamiöljy ja kuumenna todella kuumaksi. Lisää parsakaali, paprikat ja sipulit muutamassa erässä ja paista täydellä lämmöllä koko ajan pannua ravistellen noin 5 minuuttia tai kunnes kasviksiin tulee väriä. Lisää valkosipulit ja inkivääri ja paista, kunnes ne alkavat ruskistua.

Sekoita kastiketta uudestaan pohjaa myöten ja kaada se wokpannuun. Paista, kunnes liemi kiehahtaa. Lisää pähkinät, kevätsipuli ja halutessasi tuoretta chiliä ja tarjoa heti jasmiiniriisin tai nuudeleiden kera.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Tahmeaa possua, ohutta leipää & pikkelöityjä vihanneksia, Johannan reseptiVihanneslasagne paprikallaPinaattia ja juureksia paprikakastikkeessaRiisi-linssicurryKanaa tulisessa kastikkeessaPapu-linssicurry
Samassa liemessäAasialainen ruokaPääruoatKasvisruoka

Wokkipannulla paistuva parsakaali, vihannekset ja pähkinät ovat terveysruokaa, mutta maku on taivaallinen, sillä Samassa liemessä -ohjelman Pipsan ja Meri-Tuulin mausteilla tämä ateria nousee aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Tuoreimmat aiheesta

Samassa liemessä
  • 16.01.201811:57
    Pannukakku

    Ricottapannarit

  • 16.01.201811:33
    Makeat vohvelit

    Vissyvohvelit

  • 16.01.201811:28
    Aasialainen ruoka

    Broccoli-stirfry

  • 11.01.201814:30
    kana

    Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto)

  • 26.01.201820:00
    kasvisruoka

    Filotaikinakupit