Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Halstratut silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 kg pyyntituoreita silakoita
  • 1 dl karkeaa suolaa

Perunapeti

  • 800 g keitettyjä, kylmiä varhaisperunoita
  • 1 paprika
  • 250 g tuoretta pinaattia
  • 1 dl oliiveja

Salaatinkastike

  • 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • 5 rkl neutraalia öljyä
  • 1 maustemitta valkopippuria

Valmistusohje

1. Perkaa silakat, mutta jätä selkäruoto paikoilleen. Huuhtele kalat ja laita ne muovipussiin yhdessä suolan kanssa, ravistele. Laita pussi jääkaappiin noin tunniksi. Kääntele pari kertaa, niin että silakat suolaantuvat kauttaaltaan.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise paprika, poista siemenet ja grillaa paprikaa kuori ylöspäin 15 minuuttia. Pane sen jälkeen kuumat paprikanpuolikkaat muovipussissa jääkaappiin 30 minuutiksi. Vedä sen jälkeen paprikasta kuori irti ja suikaloi malto. Huuhtele pinaatit, leikkaa paksut lehtiruodit pois ja revi lehdet pienemmiksi. Viipaloi perunat ja jaa ne sekä pinaattisilppu neljälle lautaselle. Asettele niiden päälle paprikasuikaleet sekä oliivit. Sekoita keskenään suola, pippuri sekä viinietikka ja vatkaa öljy sekaan. Valuta kastike perunapedille.

Halstrattujen silakoiden perinteisiä lisäkkeitä ovat keitetyt kuoriperunat, tilli tai ruohosipuli, kermaviili tai kylmä voi ja mielellään auringon kypsentämät tomaatit. Tällä kertaa tarjoilemme silakat peruna-, paprika- ja pinaattipediltä.

3. Huuhtele suolaantuneet silakat ja valuta talouspaperin päällä. Lado silakat tiiviiseen riviin halstariin ja paahda niitä grillin hehkussa 4-5 minuuttia puoleltaan. Voit halstrata silakat myös kuumassa paistinpannussa öljytilkassa tai uuniritilällä grillivastuksen alla. Aseta tarjolle perunapedille.

Lisää aiheesta:

Espanjalainen salsaKalavartaat katkarapujen ja sahramiriisin keraVärikäs kalapataCurry-kalapata simpukoiden keraSalvia-kuhaa ja vihannespaistostaKampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen kera
Halstrattu kalaKevytKananmunatonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Halstrattu kala
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Halstrattuja lohipaloja vihannesdipillä

  • 18.02.201300:00
    Kaalipata

    Grilli-hapankaali

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Halstrattua kalaa savoijinkaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tillimarinoidut, halstratut silakat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Halstrattu graavilohi sinappihollandaisen kera