Halstratut silakat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5650216/landscape16_9/515/290/49d865f6423a54304fad2e86d9759656/Cq/885261-612.jpg)
Halstrattujen silakoiden perinteisiä lisäkkeitä ovat keitetyt kuoriperunat, tilli tai ruohosipuli, kermaviili tai kylmä voi ja mielellään auringon kypsentämät tomaatit. Tällä kertaa tarjoilemme silakat peruna-, paprika- ja pinaattipediltä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg pyyntituoreita silakoita
- 1 dl karkeaa suolaa
Perunapeti
- 800 g keitettyjä, kylmiä varhaisperunoita
- 1 paprika
- 250 g tuoretta pinaattia
- 1 dl oliiveja
Salaatinkastike
- 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- 5 rkl neutraalia öljyä
- 1 maustemitta valkopippuria
Valmistusohje
1. Perkaa silakat, mutta jätä selkäruoto paikoilleen. Huuhtele kalat ja laita ne muovipussiin yhdessä suolan kanssa, ravistele. Laita pussi jääkaappiin noin tunniksi. Kääntele pari kertaa, niin että silakat suolaantuvat kauttaaltaan.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise paprika, poista siemenet ja grillaa paprikaa kuori ylöspäin 15 minuuttia. Pane sen jälkeen kuumat paprikanpuolikkaat muovipussissa jääkaappiin 30 minuutiksi. Vedä sen jälkeen paprikasta kuori irti ja suikaloi malto. Huuhtele pinaatit, leikkaa paksut lehtiruodit pois ja revi lehdet pienemmiksi. Viipaloi perunat ja jaa ne sekä pinaattisilppu neljälle lautaselle. Asettele niiden päälle paprikasuikaleet sekä oliivit. Sekoita keskenään suola, pippuri sekä viinietikka ja vatkaa öljy sekaan. Valuta kastike perunapedille.
3. Huuhtele suolaantuneet silakat ja valuta talouspaperin päällä. Lado silakat tiiviiseen riviin halstariin ja paahda niitä grillin hehkussa 4-5 minuuttia puoleltaan. Voit halstrata silakat myös kuumassa paistinpannussa öljytilkassa tai uuniritilällä grillivastuksen alla. Aseta tarjolle perunapedille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka