Valkoviinissä höyrytettyä kampelaa ja vihanneksia
Herkutele kalalla ja vihanneksilla. Valkoviini antaa kampelalle ihanan maun.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Raaka-aineet
- 4 punakampelan fileetä
- 1 dl valkoviiniä
- 2 rkl voita
- tuoretta timjamia
- 2 porkkanaa
- 1 varsiselleri
- 1 pieni nauris
- 1 kevätsipuli
- 1 pieni kukkakaali
- 1 pieni parsakaali
- Mustapippuria ja merisuolaa myllystä
Valmistusohje
Kuori porkkanat ja nauris ja paloittele 1 cm:n kuutioiksi. Leikkaa kaalit rangasta pieniksi nupuiksi. Leikkaa vielä kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita vihannekset kattilaan ja kuullota kattilassa vähässä voissa ja tilkassa vettä ensin paloitellut nauriit, kukkakaalinuput ja porkkanakuutiot. Lisää sekaan loput vihannekset ja kuullota vielä kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet. Mausta pippurilla ja suolalla. Kaada vihannekset höyryastiaan.
Mausta kampelafileet suolalla ja pippurilla. Taita fileet rullalle ja nostele vihannesten päälle. Kaada päälle valkoviini ja timjaminoksia.
Sulje höyryvuoka ja nosta 220-asteiseen uuniin. Kypsennä 10-15 minuuttia. Avatessasi kantta, varo kuumaa höyryä! Nostele vihannekset, liemi ja kala syvälle lautaselle. Herkuttele heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella