Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkoviinissä höyrytettyä kampelaa ja vihanneksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkutele kalalla ja vihanneksilla. Valkoviini antaa kampelalle ihanan maun.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Raaka-aineet

  • 4 punakampelan fileetä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl voita
  • tuoretta timjamia
  • 2 porkkanaa
  • 1 varsiselleri
  • 1 pieni nauris
  • 1 kevätsipuli
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 pieni parsakaali
  • Mustapippuria ja merisuolaa myllystä

Valmistusohje

Kuori porkkanat ja nauris ja paloittele 1 cm:n kuutioiksi. Leikkaa kaalit rangasta pieniksi nupuiksi. Leikkaa vielä kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita vihannekset kattilaan ja kuullota kattilassa vähässä voissa ja tilkassa vettä ensin paloitellut nauriit, kukkakaalinuput ja porkkanakuutiot. Lisää sekaan loput vihannekset ja kuullota vielä kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet. Mausta pippurilla ja suolalla. Kaada vihannekset höyryastiaan.

Mausta kampelafileet suolalla ja pippurilla. Taita fileet rullalle ja nostele vihannesten päälle. Kaada päälle valkoviini ja timjaminoksia.

Sulje höyryvuoka ja nosta 220-asteiseen uuniin. Kypsennä 10-15 minuuttia. Avatessasi kantta, varo kuumaa höyryä! Nostele vihannekset, liemi ja kala syvälle lautaselle. Herkuttele heti.

Lisää aiheesta:

Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi Punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaKuharullatRanskalainen kaalikääryle juureksinBroileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten keraTillissä paistettua meribassia
Höyrytetty kalaKevytKananmunatonMakujaGluteenitonHuomenta SuomiVideoreseptit
Pääruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Höyrytetty kala
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Höyrytettyä limelohta ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Höyrytettyä lohta hollandaise

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Valkoviinissä höyrytettyä kampelaa ja vihanneksia

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Artisokalla ja fetalla täytetyt kuharullat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Höyrytettyä kuhaa ja parsaa