Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto)
Samassa liemessä -ohjelman arkipäivän pelastus on keitto, jonka voi valmistaa kaupan valmiista grillikanasta. Lasten suosikkiruoka!
4:lle
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 1 paprika
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 kaupan grillibroileri
- tilkka öljyä
- ½ tl korianterin siemeniä
- ½ tl juustokuminaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 l kanalientä (+ vettä)
- 1 tlk (400 g) makeaa maissia
- suolaa
- mustapippuria
- sitruunamehua
Koristeluun
- punaista chiliä
- Yrttejä
Valmistusohje
Suikaloi sipuli, pilko porkkanat, kuutioi paprika ja leikkaa valkosipuli ohuiksi lastuiksi. Irrota broilerin liha luista ja revi suikaleiksi. Voit halutessasi heittää koipinuijat soppaan luineen.
Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota kuivat mausteet ja kasvikset pehmeiksi. Lisää kattilaan broileri, kanaliemi sekä sen verran vettä, että kaikki ainekset peittyvät ja keiton koostumus on sopiva eli keittomainen. Keitä noin 4 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat juuri ja juuri kypsyneet. Lisää maissi ja keitä vielä hetki, jotta maissit lämpenevät. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta pippurilla ja purista joukkoon vähän sitruunamehua. Viimeistele keitto tuoreilla yrteillä ja ohuilla chilirenkailla.
Vinkki:
Jos haluaa oikein pihistää, peratuista luista voi keittää liemen myöhempää ruoanlaittoa varten.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan