Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sumakilla maustettu uunikana vihannespedillä

Julkaistu 19.01.2018 20:00

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 1 kokonainen kana
  • 2 rkl sumakkia
  • 2 rkl suolaa kanaan + lisää kasvisten maustamiseen
  • 1 myski- tai hokkaidokurpitsa
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 3 raitajuurta
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • oliiviöljyä
  • 5 oksaa yrttejä (timjami, rosmariini, oregano)
  • 1 rkl juustokuminaa

Valmistusohje

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Leikkaa kana vatsapuolelta keskeltä halki keittiösaksilla ja painele kuivaksi talouspaperilla. Levitä kana leikkuulaudalle ja ripottele sisäpuolelle 1 ruokalusikallinen suolaa.

Kuori ja paloittele vihannekset, leikkaa valkosipuli poikittain kahdeksi puolikkaaksi. Levitä syvälle uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja lisää yrtit. Nosta avattu kana kasvisten päälle, hiero pintaan oliiviöljyä ja ripottele päälle toinen ruokalusikallinen suolaa sekä kuivat mausteet.

Nosta pelti uunin keskiosaan ja paahda noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Laske sitten lämpöä 175 asteeseen ja paista vielä 25 minuuttia, kunnes kana on kypsää. Kypsyyden näkee, kun pistää koipilihaan hammastikun: jos reiästä tihkuu kirkasta nestettä, kana on kypsää.

Samassa liemessä -ohjelman reseptillä valmistettu kokonainen kana on yllättävän helppo valmistaa uunissa. Samalla pellillä paahtuu juurekset. Sumac-mauste on täydellinen kanan seuralainen.

Lisää aiheesta:

Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto) Lohta tillipedilläEspanjalainen salsaBroileri-pot-au-feu krutonkien keraBroilertaskut ja paahdettuja yrttiperunoitaKylmä savukassler peston kera
Samassa liemessäkanaPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Samassa liemessä
  • 16.01.201811:57
    Pannukakku

    Ricottapannarit

  • 16.01.201811:33
    Makeat vohvelit

    Vissyvohvelit

  • 16.01.201811:28
    Aasialainen ruoka

    Broccoli-stirfry

  • 11.01.201814:30
    kana

    Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto)

  • 26.01.201820:00
    kasvisruoka

    Filotaikinakupit