Sumakilla maustettu uunikana vihannespedillä

kuva Uunikana_091A8982

Samassa liemessä -ohjelman reseptillä valmistettu kokonainen kana on yllättävän helppo valmistaa uunissa. Samalla pellillä paahtuu juurekset. Sumac-mauste on täydellinen kanan seuralainen.

Ainekset

  • 1 kokonainen kana
  • 2 rkl sumakkia
  • 2 rkl suolaa kanaan + lisää kasvisten maustamiseen
  • 1 myski- tai hokkaidokurpitsa
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 3 raitajuurta
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • oliiviöljyä
  • 5 oksaa yrttejä (timjami, rosmariini, oregano)
  • 1 rkl juustokuminaa

Valmistusohje

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Leikkaa kana vatsapuolelta keskeltä halki keittiösaksilla ja painele kuivaksi talouspaperilla. Levitä kana leikkuulaudalle ja ripottele sisäpuolelle 1 ruokalusikallinen suolaa.

Kuori ja paloittele vihannekset, leikkaa valkosipuli poikittain kahdeksi puolikkaaksi. Levitä syvälle uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja lisää yrtit. Nosta avattu kana kasvisten päälle, hiero pintaan oliiviöljyä ja ripottele päälle toinen ruokalusikallinen suolaa sekä kuivat mausteet.

Nosta pelti uunin keskiosaan ja paahda noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Laske sitten lämpöä 175 asteeseen ja paista vielä 25 minuuttia, kunnes kana on kypsää. Kypsyyden näkee, kun pistää koipilihaan hammastikun: jos reiästä tihkuu kirkasta nestettä, kana on kypsää.



Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!