Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Filotaikinakupit

Julkaistu 26.01.2018 20:00

MTV LIFESTYLE

Nämä kauniit kupposet ovat loistava tarjottava juhlien alkuun. Dukkah-mauste ja ripaus mustapippuria saavat aikaan ihmeitä Samassa liemessä -ohjelman reseptissä.

  • Ruokavalio: kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 pkt filotaikinaa
  • 100 g sulatettua voita + nokare paistamiseen
  • 1 dl dukkah-mausteseosta
  • 500 g tuoreita aprikooseja tai luumuja
  • 2 dl ricottajuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele filotaikina-arkki sulatetulla voilla. Ripottele pintaan dukkahia. Laita päälle toinen filoarkki ja ripottele taas dukkahia. Peitä taas uudella arkilla, voitele voilla ja ripottele päälle dukkahia. Peitä vielä neljännellä arkilla, voitele taas ja ripottele päälle dukkahia. Nosta taikina muffinipellin päälle ja painele vuoan koloihin.

Puolita hedelmät ja poista kivet. Sulata voita pannulla ja asettele hedelmät pannulle leikkauspinta alaspäin. Paista voissa, kunnes hedelmät alkavat karamellisoitua pinnasta eli muuttuvat kauniin kullanruskeiksi ja pinta on siirappinen. Leikkaa paahdetut hedelmät muutamiksi lohkoiksi.

Sekoita kulhossa ricotta, suola, pippuri ja sitruunankuori. Laita jokaiseen koloon lusikallinen juustoseosta. Asettele joka koloon vielä muutama hedelmälohko ja ripottele päälle dukkahia. Leikkaa taikina saksilla annospaloiksi kuppien välistä.


Paista 20 minuuttia uunin keskitasolla. Anna filotaikinakuppien jäähtyä hetki ennen kuin nostat ne pois muffinivuoasta. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi:Ankkaa ja omenaa, Antin reseptiMasterChef: Paahdettu purjo ja perunan kerrokset – Johannan reseptiRicottalla täytetyt oliivitPunasipuliquicheOmena-aprikoosistruudeliLohta ja kasviksia filotaikinassa
Samassa liemessäkasvisruokaVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Samassa liemessä
  • 16.01.201811:57
    Pannukakku

    Ricottapannarit

  • 16.01.201811:33
    Makeat vohvelit

    Vissyvohvelit

  • 16.01.201811:28
    Aasialainen ruoka

    Broccoli-stirfry

  • 11.01.201814:30
    kana

    Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto)

  • 26.01.201820:00
    kasvisruoka

    Filotaikinakupit