Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fenkoli-sitruunamarinoitua silliä

Julkaistu 10.04.2014 08:40

Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä!

Ainekset

  • 16 sillifilettä
  • 3 sitruunaa
  • 3 fenkolia
  • 0,5 l vettä
  • 50 g suolaa
  • 10 g fenkolinsiemeniä
  • 10 g tillinsiemeniä
  • 10 g sinapinsiemeniä
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Sekoita vesi ja suola ja hämmennä, kunnes suola on liuennut.

Leikkaa sillifileet puoliksi ja poista selkäevä. Laita sillipalat suolaveteen 2 minuutiksi ja valuta.

Asettele fileet pellille nahkapuoli ylöspäin ja polta kaasupolttimella.

Valmista marinadi yhden sitruunan mehusta ja kuoresta ja marinoi sillipalat siinä. Sekoita fenkoli, tilli ja sinapinsiemenet tehosekoittimessa ja mausta sillit seoksella.

Siivuta yksi fenkoli ohuesti vihannesleikkurilla ja valmista uusi marinadi yhden sitruunan mehusta ja kuoresta sekä oliiviöljystä ja marinoi fenkolia siinä 3 tuntia. Mausta suolalla, pippurilla ja fenkolimarinadin tillillä ja tarjoa.

Leikkaa fenkolit puoliksi ja paista uunissa 160 asteessa, eli kunnes ne ovat pehmeitä. Leikkaa lohkoiksi ja mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Lähti kuin hauki rannasta – Joelin reseptiMasterChef: Siikaa, sokerihernettä ja fenkolia – Joonaksen reseptiSilakat ja salsa verdeSuolattua silliäMakrillia fenkolin keraFenkolikeitto ja paahdetut kampasimpukat
SillisalaattiAjankohtaistaBrunssiAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sillisalaatti
  • 18.11.201610:01
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin sillisalaattileivät

  • 10.04.201408:40
    Ajankohtaista

    Fenkoli-sitruunamarinoitua silliä

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Silli-munasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Venäläinen salaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Virolainen sillisalaatti