Savulohi-avokadosalaatti
Tämä salaatti on edullista juhlaruokaa. Voit käyttää siihen kapeampia pyrstöpaloja, koska lohi joka tapauksessa suikaloidaan. Tarjoile salaatti joko alkupalana tai lounaana. Alkupalaksi ohjeesta riittää 6-8 henkilölle. Paahtoleipä on oivallinen lisuke.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 1 litra erilaisia salaattilajeja
- 3 tomaattia
- 2 avokadoa
- 1 nippu persiljaa
- 1 nippu tilliä
- 2 rkl viinietikkaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 400 g savustettua lohta
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja avokado kuutioiksi. Suikaloi lohi ja sekoita se avokadokuutioiden joukkoon.
2. Jaa salaatti, tomaatit ja avokadosekoitus neljään kulhoon.
3. Sekoita oliiviöljy, viinietikka, suola ja pippuri kastikkeeksi. Kaada kastike salaatin päälle. Koristele tillillä ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti