Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sashimi, retikkaa, sushiriisiä ja korianteriöljyä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 8 kampasimpukkaa
  • 300 g tonnikalafileetä, sashimilaatua
  • 2 dl sushiriisiä
  • 3 rkl sushiviinietikkaa, sushi-su
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Salaatti

  • 1 iso retikka
  • 4 dl versoja, esim. mizuna, herneenversoja ym.
  • 1 rkl sushiviinietikkaa, sushi-su
  • suolaa

Korianteriöljy

  • 2 ruukkua korianteria
  • 1 dl tuoretta pinaattia
  • 1 ½ dl rypsiöljyä

Tarjoiluun

  • japanilaista soijaa
  • wasabia
  • gari-sushi-inkivääriä

Valmistusohje

1. Korianteriöljy: Silppua korianteri karkeasti veitsellä ja laita se yhdessä pinaatin ja öljyn kanssa korkeaan lasiin tai sauvasekoitinkulhoon. Aja sauvasekoittimella 5-6 minuuttia, kunnes muodostuu tasainen, vihreä öljy. Siivilöi öljy kahvinsuodoattimen läpi.

2. Huuhtele riisi moneen kertaan kylmässä vedessä. Laita riisi kulhoon, kaada päälle kylmää vettä ja liota ainakin 2 tuntia. Siivilöi liotusvesi pois ja laita riisi riisinkeittimeen. Lisää 2 dl uutta vettä ja käynnistä keitin. Kun riisi on kiehunut valmiiksi, siirrä se korkeareunaiseen uunivuokaan, anna riisin jäähtyä. Sekoita riisiin sushiviinietikka, peitä tuorekelmulla ja pidä huoneenlämmössä.

Klassinen japanilainen sashimi tarjoillaan tässä retikan ja sushiriisin kanssa. Korianteriöljyyn tarvitset koneapua. Siivilöi öljy kahvisuodattimen läpi, se vie aikaa, mutta tulos on kaunein.

3. Kuori retikka ja leikkaa pois päät. Leikkaa 10-15 senttiä pitkä pala retikan paksuimmasta kohdasta ja leikkaa se paperinohuiksi viipaleiksi pitkittäin. Keitä 1,5 litraa suolattua vettä. Valitse 8 suurinta ja kauneinta retikanviipaletta, laita ne kiehuvan veteen ja keitä 30 sekuntia. Siivilöi lävikössä ja huuhtele jääkylmällä vedellä. Suikaloi loput viipaleet ohuesti ja pane ne kulhoon jääkylmään veteen. Kaada vesi pois vähän ennen tarjoilua ja sekoita retikkasuikaleet salaattiversojen kanssa. Mausta salaatti sushiviinietikalla ja suolalla.

4. Aseta kampasimpukat pystyyn ja leikkaa jokainen kolmeksi ohueksi viipaleeksi. Viipaloi tonnikala 3-5 millin siivuiksi. Ota esille neljä suorakaiteenmuotoista, valkoista lautasta. Aseta kaksi retikkaviipaletta toistensa perään, niin että lautasen keskelle muodostuu suorakulmio. Lado niiden päälle vuorotellen tonnikala- ja kampasimpukkasiivuja. Nosta salaattia näiden päälle. Lusikoi sitten hieman korianteriöljyä lautaselle, täsmälleen reunojen viertä retikkaviipaleiden ympäri, niin että saat vihreän suorakulmion kalan ja simpukan ympäri.

5. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Lämmitä sushiriisi alumiinifolion alla 15 minuuttia ja koristele se paahdetuilla seesaminsiemenillä ennen tarjoilua. Tarjoile ohessa myös soijaa, wasabia ja garia omissa kulhoissaan.

Lisää aiheesta:

Thai-henkiset kalapihvit ja kurkkurelissiSushiSushia pohjoismaiseen tapaanJänispaisti omenoiden, katajanmarjakastikkeen ja perunatimbaalin keraBroilerisushitAnkkaa kiinalaisittain japanilaisten sobanuudeleiden kera
SushiJapanilaistaAlkuruoatKevytKananmunatonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sushi
  • 24.08.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Sushiriisi

  • 08.03.201311:19
    Kevyt

    Siika-avokado-makit (12 kpl)

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Lohinigirit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Porkkana-pähkinä-sushirullat ja yrttimajoneesidippi