Rapusilakat puikulaperunoiden kera

Tämän kevyen silakkaruoan rapu-nimitys tulee tillillä maustamisesta, kuten rapuja maustetaan. Ruoan voi syödä heti haaleana, mutta se on yhtä hyvää 1-2 vuorokauden jääkaapissa maustumisen jälkeen. Puikulaperunat sopivat hyvin vierelle. Keitä perunat kuorineen, muuten ne menevät helposti rikki.

Neljälle

  • 16 silakkafileetä
  • 1 rkl tillinsiemeniä
  • 1 rkl suolaa

Tarjoiluun

  • puikulaperunoita

Valmistusohje

1. Käytä uuninkestävää vuokaa, älä liian suurta vaan sellaista, johon silakkarullat juuri ja juuri mahtuvat. Ripottele puolet tillinsiemenistä ja suolasta vuoan pohjalle. Leikkaa silakoista evät, rullaa ne nahkapuoli ulospäin ja asettele vuokaan. Lisää vettä niin että rullat juuri peittyvät. Ripottele päälle loput tillinsiemenet ja suola.

2. Laita vuoka liedelle, lämmitä niin että vesi melkein kiehuu ja anna poreilla hiljaa (vesi ei saa kiehua) n. 3 minuuttia pienille, 5 minuuttia suurille silakoille.

3. Anna silakoiden jäähtyä omassa liemessään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.