Rapusilakat puikulaperunoiden kera
Tämän kevyen silakkaruoan rapu-nimitys tulee tillillä maustamisesta, kuten rapuja maustetaan. Ruoan voi syödä heti haaleana, mutta se on yhtä hyvää 1-2 vuorokauden jääkaapissa maustumisen jälkeen. Puikulaperunat sopivat hyvin vierelle. Keitä perunat kuorineen, muuten ne menevät helposti rikki.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 16 silakkafileetä
- 1 rkl tillinsiemeniä
- 1 rkl suolaa
Tarjoiluun
- puikulaperunoita
Valmistusohje
1. Käytä uuninkestävää vuokaa, älä liian suurta vaan sellaista, johon silakkarullat juuri ja juuri mahtuvat. Ripottele puolet tillinsiemenistä ja suolasta vuoan pohjalle. Leikkaa silakoista evät, rullaa ne nahkapuoli ulospäin ja asettele vuokaan. Lisää vettä niin että rullat juuri peittyvät. Ripottele päälle loput tillinsiemenet ja suola.
2. Laita vuoka liedelle, lämmitä niin että vesi melkein kiehuu ja anna poreilla hiljaa (vesi ei saa kiehua) n. 3 minuuttia pienille, 5 minuuttia suurille silakoille.
3. Anna silakoiden jäähtyä omassa liemessään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti