Raikas sitruunasilli

Tässä silliliemi on tehty sitruunasta eikä etikasta. Se antaa raikkaan, erinomaisen maun.

Kuudelle

  • 4 liotettua, suolaista sillifileetä
  • 2 sitruunaa
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 punasipuli
  • ½ purjo
  • 1 nippu tilliä
  • 1 pieni laakerinlehti
  • 2 tl kokonaisia maustepippureita
  • 3 mausteneilikkaa

Valmistusohje

1. Purista sitruunoista mehu. Kuumenna sitruunamehu, vesi ja sokeri kiehuvaksi, anna liemen jäähtyä.

2. Viipaloi sipuli ja purjo. Leikkaa sillifileet 1 ½-2 cm levyisiksi, viistoiksi paloiksi.

3. Lado sillipaloja, sipulia, purjoa, tilliä ja mausteita purkkiin. Kaada liemi päälle.

4. Anna maustua kylmässä 1-2 vuorokautta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!