Raikas sitruunasilli
Tässä silliliemi on tehty sitruunasta eikä etikasta. Se antaa raikkaan, erinomaisen maun.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 4 liotettua, suolaista sillifileetä
- 2 sitruunaa
- 1 ½ dl vettä
- 1 ½ dl sokeria
- 1 punasipuli
- ½ purjo
- 1 nippu tilliä
- 1 pieni laakerinlehti
- 2 tl kokonaisia maustepippureita
- 3 mausteneilikkaa
Valmistusohje
1. Purista sitruunoista mehu. Kuumenna sitruunamehu, vesi ja sokeri kiehuvaksi, anna liemen jäähtyä.
2. Viipaloi sipuli ja purjo. Leikkaa sillifileet 1 ½-2 cm levyisiksi, viistoiksi paloiksi.
3. Lado sillipaloja, sipulia, purjoa, tilliä ja mausteita purkkiin. Kaada liemi päälle.
4. Anna maustua kylmässä 1-2 vuorokautta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti