Quattro Stagioni á la Jan

Tomaattikastiketta pohjalle, tuoretta mozzarellaa päälle ja keitettyä kinkkua, viipaloituja sieniä, arkisokansydämiä ja oliiveja erikseen kukin omalle ympyrän neljäsosalleen. Teen mielelläni ylijääneestä pizzataikinasta kaksi kapeaa suikaletta ja ”liimaan” ne ristiksi tomaattikastikkeen päälle, jotta osat pysyisivät helpommin erillään. Se tekee kokonaisuudesta hieman hienostuneemman ja elegantimman. Resepti on kirjasta Jan Vardoen: Pizza Paradiso (WSOY 2013)

Pizzataikinaa 1 pohjaan

  • hieman tomaattikastiketta
  • tuoretta mozzarellaa paloina
  • 100–200 g erilaisia äyriäisiä, esimerkiksi tuoreita, kuorittuja katkarapuja, anjovista, keitettyä mustekalaa ja sydänsimpukoita
  • öljyyn säilöttyjä artisokansydämiä
  • kapriksia
  • 1 paistettu ja viipaloitu munakoiso
  • pala napolilaista salamia tai muuta voimakasta salamia siivuina
  • silopersiljaa koristeeksi

Valmistusohje

Tässä ohjeessa olen käyttänyt erilaisia äyriäisiä kesään, uunissa paistettua munakoisoa syksyyn, tulista napolilaista salamia talveen ja artisokansydämiä ja kapriksia kevääseen.

TEE NÄIN:

Muotoile pizzapohja tavalliseen tapaan tai kaulitse se kaulimella.

Levitä pohjalle kerros tomaattikastiketta. Tee pizzataikinasta kaksi kapeaa suikaletta ja laita ne ristiin pizzan päälle. Tippa vettä kummankin pään alla ”liimaa” suikaleet kiinni. Levitä pohjan päälle mozzarellaa. Täytä jokainen neljäsosa haluamallasi täytteellä. Paista pizzaa uunin maksimilämpötilassa 2–3 minuuttia. Kun pizza on valmis, voit koristella sen tuoreella, vasta-huuhdellulla silopersiljalla.

Näin paistat munakoison: Leikkaa munakoiso viipaleiksi. Laita viipaleet uuni-pellille, mausta suolalla, pippurilla ja runsaalla oliiviöljyllä ja paista niitä 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kosteita ja läpikypsiä.

Resepti on kirjasta Jan Vardoen: Pizza Paradiso (WSOY 2013)

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja