Ketogeeninen ruokavalio on nyt suosittu. Hiilihydraattien rajoittaminen saattaa tuntua haasteelliselta, sillä monet leivonnaiset sisältävät esimerkiksi vehnää, mikä on tässä ruokavaliossa kiellettyä. Mitä tarjota vieraalle, joka noudattaa ketogeenista ruokavaliota? Leivo tämä superherkullinen Hellapoliisi Kati Jaakosen pizza ja yllätä vieraasi! Valmistus on helppoa. Taikinaa ei tarvitse kohotella ja taikinan sekoittaminenkin sujuu käsiä sotkematta.
Pohja
- 175 g mozzarella-juustoraastetta
- 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
- ¾ dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
Täyte
- 100 g ranskankermaa
- 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- 4 miniluumutomaattia tai kirsikkatomaattia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl vihreää pestokastiketta
- rucolaa
Valmistusohje
Ketopizza valmistuu näin:
Annoksia: 1 kpl
- Mittaa mozzarellaraaste kulhoon ja sulata mikroaaltouunissa välillä sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
- Sekoita joukkoon tuorejuusto.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kananmuna. Sekoita taikina puuhaarukalla tai käsin tasaiseksi.
- Laita taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita päälle toinen leivinpaperi.
- Painele paperin päältä taikina tasaiseksi pizzapohjaksi. Muoto saa olla epätasainen.
- Poista päällimmäinen leivinpaperi ja esipaista pohjaa 200-asteessa muutama minuutti. Levitä päälle ranskankerma ja asettele päälle ilmakuivatut kinkkuviipaleet, puolitetut miniluumu- tai kirsikkatomaatit ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Tiputtele pinnalle vielä nokareita pestokastikkeesta. Paista pizzaa 200-asteessa vielä noin 10 minuuttia. Koristele rucolalla ja tarjoa heti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti