1:00

Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

Ketogeeninen ruokavalio on nyt suosittu. Hiilihydraattien rajoittaminen saattaa tuntua haasteelliselta, sillä monet leivonnaiset sisältävät esimerkiksi vehnää, mikä on tässä ruokavaliossa kiellettyä. Mitä tarjota vieraalle, joka noudattaa ketogeenista ruokavaliota? Leivo tämä superherkullinen Hellapoliisi Kati Jaakosen pizza ja yllätä vieraasi! Valmistus on helppoa. Taikinaa ei tarvitse kohotella ja taikinan sekoittaminenkin sujuu käsiä sotkematta.

Pohja

  • 175 g mozzarella-juustoraastetta
  • 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
  • ¾ dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 100 g ranskankermaa
  • 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 4 miniluumutomaattia tai kirsikkatomaattia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl vihreää pestokastiketta
  • rucolaa

Valmistusohje

Ketopizza valmistuu näin:

Annoksia: 1 kpl

  1. Mittaa mozzarellaraaste kulhoon ja sulata mikroaaltouunissa välillä sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
  2. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kananmuna. Sekoita taikina puuhaarukalla tai käsin tasaiseksi.
  4. Laita taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita päälle toinen leivinpaperi.
  5. Painele paperin päältä taikina tasaiseksi pizzapohjaksi. Muoto saa olla epätasainen.
  6. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja esipaista pohjaa 200-asteessa muutama minuutti. Levitä päälle ranskankerma ja asettele päälle ilmakuivatut kinkkuviipaleet, puolitetut miniluumu- tai kirsikkatomaatit ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Tiputtele pinnalle vielä nokareita pestokastikkeesta. Paista pizzaa 200-asteessa vielä noin 10 minuuttia. Koristele rucolalla ja tarjoa heti!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja