Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanaa kurpitsan ja gorgonzolajuuston kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kana ja kurpitsa saattavat kuulostaa hiukan oudolta parilta, mutta ne täydentävät toisiaan erinomaisesti.

4 hengelle

  • 4 x 170g kananrintapalaa - luuttomina, ohuina ja nahattomina
  • 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1 pieni hopeasipuli, pilkottuna
  • 1/2 kuppia valkoviiniä
  • 1 rosmariininoksa
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Kastike

  • 2 kuppia myskikurpitsaa, kuorittuna, siemenet poistettuna ja kuutioina
  • 80g gorgonzolajuustoa
  • 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1 pieni hopeasipuli, pilkottuna
  • 1 kuppi kasvislientä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Tämä yksikertainen ateria ihanaisen, haisevaisen, itkeväisen gongonzola-juuston kanssa ihastuttaa juhlavieraat ikihyviksi.

- Tee ensin pehmeä soffritto-pohja: lämmitä neitsytoliiviöljy isossa kastikepannussa ja paista sipuleita minuutin ajan tai kunnes ne ovat pehmeitä.

- Lisää rosmariininoksa ja ohuet kananrintapalat pannulle.

- Mausta suolalla ja pippurilla ja paista kananpaloja muutaman minuutin ajan molemmin puolin, kunnes ne ovat kokonaan paistuneita ja alkavat saada ruskeaa väriä.

- Lisää lopuksi valkoviini.

Kastike:

- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa kastikepannussa ja paista sipuleita minuutin ajan, tai kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää kasvisliemi, suola ja pippuri ja anna hautua.

- Sekoita gorgonzola kunnes se on kokonaan sulanut kastikkeeseen.

- Laita kananrinnat lautaselle ja kaada kastike niiden päälle.

- Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Kanankoipia riisin ja oliivisalaatin keraPaistettua fasaaninrintaa punakaalin keraGrillatut broilerinkoivet helpon perunasalaatin keraTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosPapu-pastakeittoKalkkunaa ja sekasieniä
KanaaGoGreenPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati