Kanaa kurpitsan ja gorgonzolajuuston kera

Kana ja kurpitsa saattavat kuulostaa hiukan oudolta parilta, mutta ne täydentävät toisiaan erinomaisesti.

4 hengelle

  • 4 x 170g kananrintapalaa - luuttomina, ohuina ja nahattomina
  • 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1 pieni hopeasipuli, pilkottuna
  • 1/2 kuppia valkoviiniä
  • 1 rosmariininoksa
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Kastike

  • 2 kuppia myskikurpitsaa, kuorittuna, siemenet poistettuna ja kuutioina
  • 80g gorgonzolajuustoa
  • 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1 pieni hopeasipuli, pilkottuna
  • 1 kuppi kasvislientä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Tämä yksikertainen ateria ihanaisen, haisevaisen, itkeväisen gongonzola-juuston kanssa ihastuttaa juhlavieraat ikihyviksi.

- Tee ensin pehmeä soffritto-pohja: lämmitä neitsytoliiviöljy isossa kastikepannussa ja paista sipuleita minuutin ajan tai kunnes ne ovat pehmeitä.

- Lisää rosmariininoksa ja ohuet kananrintapalat pannulle.

- Mausta suolalla ja pippurilla ja paista kananpaloja muutaman minuutin ajan molemmin puolin, kunnes ne ovat kokonaan paistuneita ja alkavat saada ruskeaa väriä.

- Lisää lopuksi valkoviini.

Kastike:

- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa kastikepannussa ja paista sipuleita minuutin ajan, tai kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää kasvisliemi, suola ja pippuri ja anna hautua.

- Sekoita gorgonzola kunnes se on kokonaan sulanut kastikkeeseen.

- Laita kananrinnat lautaselle ja kaada kastike niiden päälle.

- Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!