Iso anjovispizza
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5664078/landscape16_9/515/290/3fcb76e93a29ed259a1c6292f769501f/yN/933922-5181.jpg)
Syö pizza suurina paloina salaatin kera, tai paloittele se pienempiin suupaloihin drinkin kanssa tarjoiltavaksi. Tomaattikastikkeen voit ostaa valmiina jos haluat, kaupasta löytyy monia maustevaihtoehtoja. Ja ellet halua simpukoita, jätä ne väliin ja käytä hieman enemmän anjovista.
Neljälle-kuudelle
- 1 pkt pizzapohja-aineksia isoon pizzaan
Tomaattikastike
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 keltasipuli, hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 1 tl oreganoa
- 1 tl basilikaa
Täytteet
- 1 rasia anjovisfileitä, 125 g
- 1 pieni prk simpukoita vedessä
- 3-4 tomaattia, viipaleina
- mustia oliiveja, viipaleina
- juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Paista sipulia kastikkeeseen oliiviöljyssä hetki. Lisää kaikki kastikkeen ainekset ja keitä hiljalleen ilman kantta kunnes kastike sakenee.
3. Valmista taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kohota.
4. Kaulitse taikina tarpeeksi isoksi, jotta se peittää pellin.
5. Levitä päälle kastike, lisää valutetut täytteet ja ripottele päälle juustoa. Paista kypsäksi uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka