Varhaisperuna-nachopelti – Julian helppo herkkuresepti
Julia Tuvessonin Vuokaruoka-kirjassa (Atena 2019) valmistetaan uunissa rentoa ja herkullista kasvisruokaa. Yksi Julian omista suosikeista valmistuu varhaisperunoista. Varhaisperuna-nachot ovat kotoisa versio tex-mexruokana tutuksi tulleesta nachopellistä.
Ainekset
- 700-800 g uusia perunoita
- oliiviöljyä
- 1 dl kypsytettyä kermajuustoa tai muuta maukasta juustoa raastettuna
- suolaa ja mustapippuria
Päälliset
- 1 dl ranskankermaa
- 60 g mustaa tai punaista merileväkaviaaria (tai mätiä)
- ½ dl ruohosipulia silputtuna
- ½ dl tilliä silputtuna
- 5 retiisiä ohuina viipaleina
- 1 pieni punasipuli silputtuna
- sitruunalohkoja
- mustapippuria
Valmistusohje
Varhaisperuna-nachopelti valmistuu näin:
Pohja: Pese perunat ja paloittele ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lado perunat leivinpaperin päälle uunipannulle tasaisesti. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla ja paahda uunin ylätasolla 15 minuuttia. Ota vuoka ulos ja kääntele perunoita. Raasta juusto päälle ja laita vuoka uuniin, nyt grillivastuksen alle. Anna juuston sulaa ja saada väriä (noin 5 min).
Päälliset: Ota vuoka ulos ja kuorruta ranskankermalla, leväkaviaarilla, ruohosipulilla, tillillä, retiiseillä, punasipulilla, sitruunalohkoilla ja pippurilla. Tarjoile heti.
Resepti:: Julia Tuvesson, Vuokaruoka (Atena 2019)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta