Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Varhaisperuna-nachopelti – Julian helppo herkkuresepti

MTV
Julkaistu 23.06.2020 12:54

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 700-800 g uusia perunoita
  • oliiviöljyä
  • 1 dl kypsytettyä kermajuustoa tai muuta maukasta juustoa raastettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Päälliset

  • 1 dl ranskankermaa
  • 60 g mustaa tai punaista merileväkaviaaria (tai mätiä)
  • ½ dl ruohosipulia silputtuna
  • ½ dl tilliä silputtuna
  • 5 retiisiä ohuina viipaleina
  • 1 pieni punasipuli silputtuna
  • sitruunalohkoja
  • mustapippuria

Valmistusohje

Varhaisperuna-nachopelti valmistuu näin: 

Pohja: Pese perunat ja paloittele ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lado perunat leivinpaperin päälle uunipannulle tasaisesti. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla ja paahda uunin ylätasolla 15 minuuttia. Ota vuoka ulos ja kääntele perunoita. Raasta juusto päälle ja laita vuoka uuniin, nyt grillivastuksen alle. Anna juuston sulaa ja saada väriä (noin 5 min).

Päälliset: Ota vuoka ulos ja kuorruta ranskankermalla, leväkaviaarilla, ruohosipulilla, tillillä, retiiseillä, punasipulilla, sitruunalohkoilla ja pippurilla. Tarjoile heti.

Julia Tuvessonin Vuokaruoka-kirjassa (Atena 2019) valmistetaan uunissa rentoa ja herkullista kasvisruokaa. Yksi Julian omista suosikeista valmistuu varhaisperunoista. Varhaisperuna-nachot ovat kotoisa versio tex-mexruokana tutuksi tulleesta nachopellistä.

Resepti:: Julia Tuvesson, Vuokaruoka (Atena 2019)

Lisää aiheesta:

Julian nerokas resepti varhaisperunoista kääntää nachot päälaelleen: "Tämä on superhyvää!"Uuniperunat kahdella eri täytteelläLohiperhoset kurkkukastikkeen keraKanarialaiset perunat mojon keraEntrecôte snacksKaritsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aiolia
PerunatLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunat
  • 11.2.11:29
    Peruna

    Parhaat perunat airfryerissa

  • 23.12.202413:00
    Äyriäiset

    Skagen-perunapelti

  • 19.06.202414:39
    Rapuskagen

    Bella Tablen lyttypotut ja skagen

  • 14.06.202413:55
    Peruna

    Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista

  • 15.02.202207:54
    Gluteeniton

    Kreikkalaiset paistetut perunat