Varhaisperuna-nachopelti – Julian helppo herkkuresepti
Julia Tuvessonin Vuokaruoka-kirjassa (Atena 2019) valmistetaan uunissa rentoa ja herkullista kasvisruokaa. Yksi Julian omista suosikeista valmistuu varhaisperunoista. Varhaisperuna-nachot ovat kotoisa versio tex-mexruokana tutuksi tulleesta nachopellistä.
Ainekset
- 700-800 g uusia perunoita
- oliiviöljyä
- 1 dl kypsytettyä kermajuustoa tai muuta maukasta juustoa raastettuna
- suolaa ja mustapippuria
Päälliset
- 1 dl ranskankermaa
- 60 g mustaa tai punaista merileväkaviaaria (tai mätiä)
- ½ dl ruohosipulia silputtuna
- ½ dl tilliä silputtuna
- 5 retiisiä ohuina viipaleina
- 1 pieni punasipuli silputtuna
- sitruunalohkoja
- mustapippuria
Valmistusohje
Varhaisperuna-nachopelti valmistuu näin:
Pohja: Pese perunat ja paloittele ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lado perunat leivinpaperin päälle uunipannulle tasaisesti. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla ja paahda uunin ylätasolla 15 minuuttia. Ota vuoka ulos ja kääntele perunoita. Raasta juusto päälle ja laita vuoka uuniin, nyt grillivastuksen alle. Anna juuston sulaa ja saada väriä (noin 5 min).
Päälliset: Ota vuoka ulos ja kuorruta ranskankermalla, leväkaviaarilla, ruohosipulilla, tillillä, retiiseillä, punasipulilla, sitruunalohkoilla ja pippurilla. Tarjoile heti.
Resepti:: Julia Tuvesson, Vuokaruoka (Atena 2019)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti