Mainos
Mainos

Pizza ja vartaat - jauhelihaa kahdessa eri muodossa

Tämä ohje on ovelampi kuin arvaatkaan! Ideana on nimittäin että perheen yhteinen ruokahetki on yhtä mukava sekä lapsille että aikuisille. Siksi lasten jauhelihavartaat tai pizzat maustetaan hieman varoen, kun taas aikuisille tarkoitetuissa vartaissa voi mausteita käyttää rohkeammin. Pizzapohja valmistuu näppärästi valmiista jauhosekoituksesta.

4 annosta

Vartaat

  • 400 g naudanjauhelihaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 8 puista varrasta
  • voita paistamiseen

Pizzat

  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 4 rkl hienonnettuja oliiveja
  • 2 suikaloitua pepperonipaprikaa
  • ½ hienonnettu punasipuli
  • 1 tl oreganoa
  • 1 pkt pizzapohja-aineksia
  • oliiviöljyä voiteluun
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 250g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Vartaat: Pane puiset vartaat veteen likoamaan. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Aikuisille tarkoitetun jauhelihan voit maustaa hienonnetulla valkosipulilla ja korianterilla sekä juustokuminalla. Muotoile jauhelihasta vartaiden ympärille pieniä puikuloita. Lyhennä vartaita sen verran, että ne mahtuvat paistinpannulle. Paista vartaat voissa, ja tarjoa lämpiminä tai hieman jäähtyneinä.

2. Pizzat: Kuumenna uuni 275 asteeseen. Ruskista jauheliha voissa paistinpannulla. Valmista pohjataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele taikina pohjiksi ja voitele ne oliiviöljyllä. Levitä pohjille ohut kerros tomaattipyreetä ja sen päälle jauhelihaa. Siirrä lapsille tarkoitetut pizzat erilleen. Levitä aikuisten pizzoille oliivit, pepperonisuikaleet, punasipuli, hienonnettu valkosipuli ja oregano. Ripottele kaikkien pizzojen pinnalle juustoraastetta. Paista 8-10 minuuttia.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.