Pizza ja vartaat - jauhelihaa kahdessa eri muodossa
Tämä ohje on ovelampi kuin arvaatkaan! Ideana on nimittäin että perheen yhteinen ruokahetki on yhtä mukava sekä lapsille että aikuisille. Siksi lasten jauhelihavartaat tai pizzat maustetaan hieman varoen, kun taas aikuisille tarkoitetuissa vartaissa voi mausteita käyttää rohkeammin. Pizzapohja valmistuu näppärästi valmiista jauhosekoituksesta.
Ainekset
- 4 annosta
Vartaat
- 400 g naudanjauhelihaa
- suolaa
- pippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
- 1 tl juustokuminaa
- 8 puista varrasta
- voita paistamiseen
Pizzat
- 400 g naudanjauhelihaa
- 4 rkl hienonnettuja oliiveja
- 2 suikaloitua pepperonipaprikaa
- ½ hienonnettu punasipuli
- 1 tl oreganoa
- 1 pkt pizzapohja-aineksia
- oliiviöljyä voiteluun
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 250g juustoraastetta
Valmistusohje
1. Vartaat: Pane puiset vartaat veteen likoamaan. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Aikuisille tarkoitetun jauhelihan voit maustaa hienonnetulla valkosipulilla ja korianterilla sekä juustokuminalla. Muotoile jauhelihasta vartaiden ympärille pieniä puikuloita. Lyhennä vartaita sen verran, että ne mahtuvat paistinpannulle. Paista vartaat voissa, ja tarjoa lämpiminä tai hieman jäähtyneinä.
2. Pizzat: Kuumenna uuni 275 asteeseen. Ruskista jauheliha voissa paistinpannulla. Valmista pohjataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele taikina pohjiksi ja voitele ne oliiviöljyllä. Levitä pohjille ohut kerros tomaattipyreetä ja sen päälle jauhelihaa. Siirrä lapsille tarkoitetut pizzat erilleen. Levitä aikuisten pizzoille oliivit, pepperonisuikaleet, punasipuli, hienonnettu valkosipuli ja oregano. Ripottele kaikkien pizzojen pinnalle juustoraastetta. Paista 8-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti