Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)

MTV
Julkaistu 31.03.2016 10:07

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 500 g vehnäjauhoja (mielellään 00-jauhoja)
  • 3,5 dl kylmää vettä
  • 3 g kuivahiivaa
  • 10 g hienoa merisuolaa
  • 10 g oliiviöljyä (reilu ruokalusikallinen)

Valmistusohje

1. Ota tilkka vettä erikseen (n. 10%) ja sekoita siihen hieno merisuola

2. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää vesi (90 %). Vaivaa taikinaa ensin käsin tai koneella, hiljaisella nopeudella noin 10 minuuttia.

3. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt jauhoihin.

4. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan.

5. Vaivaa lopuksi taikinaa maksiminopeudella, kunnes taikina on joustavaa ja sileää, eikä tartu käsiin. Jos vaivaa käsin, ota taikina pois kulhosta ja vaivaa pöydällä reippain ottein.

Koko prosessi kestää yleensä noin 20 minuuttia. Kun taikina on valmis, sulje se ilmatiiviiseen astiaan ja laita jääkaappiin, esimerkiksi vihanneslokeroon noin vuorokaudeksi. Ota taikina jääkaapista ja muotoile palloiksi. Käsittele taikinaa varoen niin, ettet riko ilmakuplia. Laita pallot vielä toiseksi vuorokaudeksi jääkaappiin (tai halutessasi vielä pidemmäksi ajaksi, jopa 2-3 päiväksi).

Kylmänostatus on oma taiteenlajinsa, jota käytetään erityisesti huippuluokan levypizzoissa. Tällä reseptillä voit kokeilla 48-96 tunnin hidasta nostatusta. Tästä määrästä tulee pizzaa 2-3 hengelle, eli 1,5 pellillistä tai vaikka yksi iso ja toinen pienempi pizza. Valmis taikina painaa noin kilon. Resepti: Pizze, Saku Tuominen & Luca Platania (Otava, 2015)

Ota kohonnut taikina pois jääkaapista ja anna lämmetä omassa rasiassaan pari tuntia huoneenlämmössä, ennen kuin aloitat taikinan käsittelyn. Muista, että kylmässä taikina nousee hitaammin ja joskus myös vähemmän. Se ei ole ongelma.

Resepti: Pizze, Saku Tuominen & Luca Platania (Otava, 2015)

Lisää aiheesta:

Pienellä muutoksella uskomaton vaikutus pizzaan: Näin taikina kannattaa ehdottomasti valmistaaHelppo maalaisleipä8 pizzapohjaa á la JanNobis-leipäMaalaisleipäPizza caprese ai tre pomodori – Luca Platanian levypizza
PizzapohjaPizzaPizzaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pizzapohja
  • 31.03.201610:07
    Pizza

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)

  • 18.02.201300:00
    Pizza

    Gluteeniton pizzapohja

  • 22.10.201308:37
    Kananmunaton

    8 pizzapohjaa á la Jan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Pizzataikina

  • 18.02.201300:00
    Pizza

    Mamma Giulian pizzataikina