Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Anjovisöljypitsat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Pohja

  • 2 ½ -3 dl vehnäjauhoja
  • 1/3 kuivahiivapussi
  • n. 1 tl suolaa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl sokeria

Täytteet

  • 1 prk tomaattipassataa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • mozzarellaraastetta tai buffalomozzarellaa
  • lisäksi esim. herkkusieniä ohuina viipaleina
  • tuore tomaatti viipaleina
  • artisokan säilötyt sydämet
  • rucolaa

Anjovisöljy

  • 1 prk anjoviksia valutettuna
  • n. 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rosmariinin oksa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ sitruunan mehu
  • mustapippuria
  • (suolaa)

Valmistusohje

Pohja: Sulata hiiva ja sokeri haaleaan veteen. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää jauhoseosta nesteeseen vähitellen ja vaivaa taikinaa käsin muutama minuutti, lisää jauhoa tarvittaessa. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Kumoa kohonnut taikina leivinpaperille ja kauli se ohueksi levyksi.

Anjovisöljy: Pilko anjovikset ja hienonna rosmariininlehtiä. Laita anjovikset, rosmariini, puolet oliiviöljystä, sekä silputut valkosipulinkynnet korkeareunaiseen kippoon. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää loput oliiviöljystä nauhana tahnaan ja sekoita joukkoon vielä sitruunan mehu. Mausta mustapippurilla, tarkista maku ja lisää vielä tarvittaessa suolaa.

Kun pizzataikina on noussut, laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Mausta tomaattipassata pippurilla, suolalla ja oreganolla. Jos et löydä passataa, tee tomaattikastike kahdesta pikkupurkillisesta tomaattipyreetä ja lisää siihen 3 dl kylmää vettä, sekoita tasaiseksi. Kauli pitsataikinasta halkaisijaltaan n. 25 cm ohuita pohjia, joko suoraan leivinpaperille, tai pöydälle, jos olet taitavampi pizzapohjan käsittelijä. Levitä pohjan päälle 1 kauhallinen tomaattikastiketta ja levitä. Jätä 1,5 cm reuna kastikkeetta. Levitä tomaatin päälle haluamasi täytteet.

Minusta anjovisöljy toimii parhaiten kasvispitsojen kanssa, mutta kokeile myös esim. hyvien italialaisten makkaroiden kanssa. Täytteiden päälle tulee juustoa - kohtuudella! Juustossa lilluva pitsa vie nälän nopeasti, mutta ei kyllä muulle maistukaan. Paista pitsaa uunissa n. 10 min. tai kunnes se on kauniin kuplivainen, rapeareunainen ja juusto sulanut. Kun pitsa tulee uunista, lusikoi sen päälle anjovisöljyä sinne tänne. Viimeistele vielä tuoreella rucolalla ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Etelä-Karjalainen vetyleipäpitko, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Inkan Italiaa kielelläKoko Suomi leipoo: Pizza BenedictKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeellaKoko Suomi leipoo: NyhtöpizzaKoko Suomi leipoo: Pizza Italiano
PizzaSuolaiset leivonnaisetKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 05.05.202212:55
    Viiden jälkeen

    Juustolautanen-pizza

  • 05.05.202212:39
    Makeat leivonnaiset

    Rocky Road -pizza

  • 28.08.202012:24
    Karppaus

    Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)