Anjovisöljypitsat
- Ruokavalio: Kananmunaton
Pohja
- 2 ½ -3 dl vehnäjauhoja
- 1/3 kuivahiivapussi
- n. 1 tl suolaa
- 1 dl vettä
- 1 tl sokeria
Täytteet
- 1 prk tomaattipassataa
- suolaa ja pippuria
- 1 tl kuivattua oreganoa
- mozzarellaraastetta tai buffalomozzarellaa
- lisäksi esim. herkkusieniä ohuina viipaleina
- tuore tomaatti viipaleina
- artisokan säilötyt sydämet
- rucolaa
Anjovisöljy
- 1 prk anjoviksia valutettuna
- n. 1 dl oliiviöljyä
- 1 rosmariinin oksa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ sitruunan mehu
- mustapippuria
- (suolaa)
Valmistusohje
Pohja: Sulata hiiva ja sokeri haaleaan veteen. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää jauhoseosta nesteeseen vähitellen ja vaivaa taikinaa käsin muutama minuutti, lisää jauhoa tarvittaessa. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Kumoa kohonnut taikina leivinpaperille ja kauli se ohueksi levyksi.
Anjovisöljy: Pilko anjovikset ja hienonna rosmariininlehtiä. Laita anjovikset, rosmariini, puolet oliiviöljystä, sekä silputut valkosipulinkynnet korkeareunaiseen kippoon. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää loput oliiviöljystä nauhana tahnaan ja sekoita joukkoon vielä sitruunan mehu. Mausta mustapippurilla, tarkista maku ja lisää vielä tarvittaessa suolaa.
Kun pizzataikina on noussut, laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Mausta tomaattipassata pippurilla, suolalla ja oreganolla. Jos et löydä passataa, tee tomaattikastike kahdesta pikkupurkillisesta tomaattipyreetä ja lisää siihen 3 dl kylmää vettä, sekoita tasaiseksi. Kauli pitsataikinasta halkaisijaltaan n. 25 cm ohuita pohjia, joko suoraan leivinpaperille, tai pöydälle, jos olet taitavampi pizzapohjan käsittelijä. Levitä pohjan päälle 1 kauhallinen tomaattikastiketta ja levitä. Jätä 1,5 cm reuna kastikkeetta. Levitä tomaatin päälle haluamasi täytteet.
Minusta anjovisöljy toimii parhaiten kasvispitsojen kanssa, mutta kokeile myös esim. hyvien italialaisten makkaroiden kanssa. Täytteiden päälle tulee juustoa - kohtuudella! Juustossa lilluva pitsa vie nälän nopeasti, mutta ei kyllä muulle maistukaan. Paista pitsaa uunissa n. 10 min. tai kunnes se on kauniin kuplivainen, rapeareunainen ja juusto sulanut. Kun pitsa tulee uunista, lusikoi sen päälle anjovisöljyä sinne tänne. Viimeistele vielä tuoreella rucolalla ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti