Tonnikala-pennevuoka
Tonnikala-pennevuoka saa perinteistä italialaista makua tomaatista, oliiveista sekä tuoreesta basilikasta.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 300 g penne-pastaa
- 1 prk tonnikalaa paloina vedessä
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 0,5 dl kivettömiä oliiveja
- 1 rkl kapriksia
- 1 ruukku basilikaa tai persiljaa
- suolaa
- mustapippuria
- 2,5 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se huolellisesti.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilput kevyesti öljyssä, lisää tomaattimurska ja anna hautua miedolla lämmöllä hetki.
Sekoita joukkoon hienonnetut oliivit, kaprikset ja valutettu tonnikala. Nosta pannu liedeltä ja mausta kastike hienonnetulla yrtillä sekä suolalla ja pippurilla.
Sekoita kastike keitetyn pastan kanssa ja kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka