Tonnikala-pennevuoka

Tonnikala-pennevuoka saa perinteistä italialaista makua tomaatista, oliiveista sekä tuoreesta basilikasta.

Ainekset

  • 300 g penne-pastaa
  • 1 prk tonnikalaa paloina vedessä
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 0,5 dl kivettömiä oliiveja
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 ruukku basilikaa tai persiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2,5 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se huolellisesti.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilput kevyesti öljyssä, lisää tomaattimurska ja anna hautua miedolla lämmöllä hetki.

Sekoita joukkoon hienonnetut oliivit, kaprikset ja valutettu tonnikala. Nosta pannu liedeltä ja mausta kastike hienonnetulla yrtillä sekä suolalla ja pippurilla.

Sekoita kastike keitetyn pastan kanssa ja kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.