Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettua omenaa ja possua

MTV
Julkaistu 28.09.2017 07:26(Päivitetty 28.09.2017 07:27)

MTV LIFESTYLE

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kpl possun kyljyksiä (luulla tai ilman)
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 3-4 pientä tai 2 isoa sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 kiinteää omenaa
  • 3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 3 rkl dijon- sinappia
  • 3 dl kanalientä
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. rosmariinia, timjamia ja salviaa)
  • 50 g paahdettuja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista omenoista kota ja leikkaa myös ne 4 osaan. Kuumenna öljy pannulla ja paista kyljyksiä noin 2 minuuttia per puoli, kunnes saaneet kauniin värin. Nosta kyljykset sivuun odottamaan. Lisää pannulle tilkka öljyä. Lisää sipulit ja omenat ja paista muutama minuutti kunnes kasvikset ovat saaneet väriä. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kanaliemi ja dijon-sinappi keskenään ja kaada seos pannulle. Kiehauta ja hauduta noin 5 minuuttia kunnes omenat ja sipulit ovat kypsyneet. Lisää kyljykset ja tuoreet yrtit pannuun. Hauduta vielä noin 20 minuuttia. Viimeistele annokset paahdetuilla hasselpähkinöillä. 

Herkullinen syyskauden arkiruoka valmistuu mehevistä possunkyljyksistä ja makean hapokkaista omenoista yhdellä pannulla liedellä. Reseptin teki Makujen aamun kokki Marcos Gois.

Lisää aiheesta:

Shakshuka eli mausteinen tomaatti-kananmunavuokaThai-maustettu kanapataMerimiespihvit naudan sisäpaististaMaijan yrttinen lihapata ja uunipunajuuretSipulipihvit kurkkupedilläSitruunainen oliivi-lammaspata
PorsaankyljyksetOmenatHuomenta SuomiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset
  • 28.09.201707:27
    Omenat

    Paistettua omenaa ja possua

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Homejuustokyljykset sienipedillä

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kyljykset curryn ja banaanin kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paneroidut porsaankyljykset, ananassalsaa ja perunamuusia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaankyljykset saksanpähkinäkastikkeella