Sipulipihvit kurkkupedillä
Sipulipihvit saavat eksoottisen itämaista makua, kun mausteina käytetään valkosipulia, seesamiöljyä, inkivääriä ja currya. Reilunkokoiset pihvit leikataan suikaleiksi ennen tarjoilua. Keitä lisäksi perunoita tai riisiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 viipaletta naudan ulkofileetä à 150 g
- 25 g voita
- suolaa ja valkopippuria
- ½ vihreää kurkkua
Itämaan sipulit
- 4 sipulia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl currya
- ½ maustemittaa kajennepippuria
- 2 dl lihalientä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 tl kiinalaista soijaa
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipulit ja kuullota öljyssä paistinpannulla, kunnes ne ovat pehmeitä. Viipaloi kurkku ohuelti. Kuori valkosipulinkynnet.
2. Lisää curry, inkivääriraaste ja kajenne ja kuullota niitä hetki sipulien kanssa. Lisää lihaliemi ja purista joukkoon valkosipuli. Mausta seesamiöljyllä ja soijalla ja keitä muutama minuutti.
3. Paista pihvit voissa toisessa pannussa noin kaksi minuuttia puoleltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pihvit sipuliseoksen kera kurkkupediltä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan