Grillatut maksipihvit peston kanssa

Sisäpaisti sopii hyvin grillattavaksi puuhiiligrillissä. Oikein isot pihvit riittävät joskus monellekin hengelle. Näyttää mukavalta, kun pihvit leikataan karkeasti suikaleiksi ja kukin saa ottaa, minkä tahtoo.

Neljälle

  • 2 viipaletta sisäpaistia à 200 g
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • tilkka öljyä

Pesto

  • 2 ruukkua basilikaa
  • 25 g pinjansiemeniä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • ½ ruukkua roomansalaattia
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ fenkoli
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Perkaa salaatti, paprikat ja fenkoli ja suikaloi kaikki. Ryöppää fenkoli miedosti suolatussa vedessä. Sekoita vihannekset keskenään ja tiputa niille muutama tippa oliiviöljyä juuri ennen tarjoilua.

2. Pesto: Hienonna basilikanlehdet ja raasta parmesaani. Sekoita mikserillä basilikasilppu ja pinjansiemenet. Lisää parmesaaniraaste ja oliiviöljy ohuena nauhana. Kaada massa sekoittimesta. Kuori ja purista valkosipulinkynnet pestoon, mausta suolalla, sekoita ja pane kylmään tarjoiluun asti.

3. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna se. Mausta pihvit suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Penslaa niihin vähän öljyä. Grillaa pihvit puuhiiligrillissä tai pannulla, 3-4 minuuttia puoleltaan. Tarjoile vihannesten ja peston kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!