Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillatut maksipihvit peston kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 2 viipaletta sisäpaistia à 200 g
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • tilkka öljyä

Pesto

  • 2 ruukkua basilikaa
  • 25 g pinjansiemeniä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • ½ ruukkua roomansalaattia
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ fenkoli
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Perkaa salaatti, paprikat ja fenkoli ja suikaloi kaikki. Ryöppää fenkoli miedosti suolatussa vedessä. Sekoita vihannekset keskenään ja tiputa niille muutama tippa oliiviöljyä juuri ennen tarjoilua.

2. Pesto: Hienonna basilikanlehdet ja raasta parmesaani. Sekoita mikserillä basilikasilppu ja pinjansiemenet. Lisää parmesaaniraaste ja oliiviöljy ohuena nauhana. Kaada massa sekoittimesta. Kuori ja purista valkosipulinkynnet pestoon, mausta suolalla, sekoita ja pane kylmään tarjoiluun asti.

3. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna se. Mausta pihvit suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Penslaa niihin vähän öljyä. Grillaa pihvit puuhiiligrillissä tai pannulla, 3-4 minuuttia puoleltaan. Tarjoile vihannesten ja peston kanssa.

Sisäpaisti sopii hyvin grillattavaksi puuhiiligrillissä. Oikein isot pihvit riittävät joskus monellekin hengelle. Näyttää mukavalta, kun pihvit leikataan karkeasti suikaleiksi ja kukin saa ottaa, minkä tahtoo.

Lisää aiheesta:

Risottoa parsallaTonnikala-pennevuokaGazpacho à la KleinKikhernecurry riisin ja jogurtin keraKylmä savukassler peston keraRatatouillea grillattujen porsaankyljysten kera
MaksaaKananmunatonGluteenitonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillatut maksipihvit peston kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan makkarakakku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Liekitetyt maksapihvit, haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksaa ja perunamuhennosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksapihvit omenan ja sipulin kera