Grillatut maksipihvit peston kanssa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659246/landscape16_9/515/290/4f3fc25d360ec4730d26a54e7c737ada/xo/885328-695.jpg)
Sisäpaisti sopii hyvin grillattavaksi puuhiiligrillissä. Oikein isot pihvit riittävät joskus monellekin hengelle. Näyttää mukavalta, kun pihvit leikataan karkeasti suikaleiksi ja kukin saa ottaa, minkä tahtoo.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 viipaletta sisäpaistia à 200 g
- suolaa ja valkopippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 maustemitta mustapippuria
- tilkka öljyä
Pesto
- 2 ruukkua basilikaa
- 25 g pinjansiemeniä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
Tarjoiluun
- ½ ruukkua roomansalaattia
- ½ punainen paprika
- ½ keltainen paprika
- ½ fenkoli
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Perkaa salaatti, paprikat ja fenkoli ja suikaloi kaikki. Ryöppää fenkoli miedosti suolatussa vedessä. Sekoita vihannekset keskenään ja tiputa niille muutama tippa oliiviöljyä juuri ennen tarjoilua.
2. Pesto: Hienonna basilikanlehdet ja raasta parmesaani. Sekoita mikserillä basilikasilppu ja pinjansiemenet. Lisää parmesaaniraaste ja oliiviöljy ohuena nauhana. Kaada massa sekoittimesta. Kuori ja purista valkosipulinkynnet pestoon, mausta suolalla, sekoita ja pane kylmään tarjoiluun asti.
3. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna se. Mausta pihvit suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Penslaa niihin vähän öljyä. Grillaa pihvit puuhiiligrillissä tai pannulla, 3-4 minuuttia puoleltaan. Tarjoile vihannesten ja peston kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka