Kyljykset persialaisella riisillä
Kun valmistat tätä ruokaa, keittiössä leijailevat ihanat curryn, sahramin ja appelsiinin tuoksut. Ruoan voi hyvin valmistella etukäteen ja vain lämmittää tarjoillessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 6 porsaankyljystä
- 1 tl currya
- 1 rkl worcestershirekastiketta
- 1 sitruunan mehu
- 1 appelsiinin mehu
- 1 rkl soijaa
- 3 dl riisiä
- 7 ½ dl kasvislientä
- 1 keltasipuli, hienonnettuna
- 1 pkt sahramia
- 2 dl rusinoita
- 2 rkl hienonnettuja maapähkinöitä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Paista riisiä ja sipulia pannussa, lisää sahrami. Lisää liemi. Keitä kannen alla n. 20 minuuttia. Lisää rusinat keittämisen lopussa.
2. Mausta kyljykset suolalla, pippurilla ja currylla, ruskista ne. Sekoita hedelmien mehut, soija ja worcestershirekastike ja kaada pannuun.
3. Laita kansi päälle ja jälkipaista 10-15 minuuttia. Ripottele päälle pähkinät, tarjoile riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan