Ratatouillea grillattujen porsaankyljysten kera
Tuikitavallinen porsaankyljys saa uutta virtaa ratatouillesta. Voit myös tarjoilla pelkkää ratatouillea kasvispääruokana. Pasta, riisi tai kuskus sopivat tuolloin hyvin lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 300 g munakoisoa
- 300 g kesäkurpitsaa
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 1 keltainen paprika
- 2 isoa keltasipulia
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 prk tomaattimurskaa
- 1 tl timjamia
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria
- 1 laakerinlehti
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
- 4 porsaankyljystä
Valmistusohje
1. Puhdista ja leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa, paprikat ja sipulit sokeripalankokoisiksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet karkeasti.
2. Ruskista vihannekset erä kerrallaan öljyssä ja laita ne suureen pataan tai kattilaan. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna padan kiehua 10 minuuttia kannen alla ja vielä 20 minuuttia ilman kantta. Sekoittele välillä.
3. Poista laakerinlehti. Ripottele päälle tuore basilika.
4. Paista porsaankyljykset grillipannulla ja tarjoile ratatouillen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti