Kyljykset curryn ja banaanin kera

Kevyt Maizena-suurus säästää kaloreita, ja kastikkeen hedelmät antavat vähintään yhtä hyvän maun kuin perinteinen kerma. Perunalumi sopii hyvin lisukkeeksi.

4 annosta

  • 600 g porsaankyljyksiä
  • suolaa
  • pippuria tai pippurisekoitusta
  • 1 nippu persiljaa
  • 100 g banaania
  • 30 g juustoraastetta

Kastike

  • ½ sipuli
  • 1 tl ruokaöljyä
  • 1 tl currya
  • ½ omena
  • 2-3 rkl ananasmurskaa
  • 4 dl maitoa
  • 4 tl Maizena-jauhoja
  • 1 rkl kasvislientä
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • 4-5 keitettyä perunaa, 400 g
  • persiljaa
  • suikaloitua paprikaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Silppua persilja. Hiero kyljyksien pintaan suolaa ja pippuria ja taputtele päälle persiljaa. Laita kyljykset uuniin noin 25-30 minuutiksi. Viipaloi banaanit, raasta juusto ja keitä perunat.

2. Currykastike: Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää curry ja paista sekoittaen minuutin ajan. Raasta omena karkeaksi raasteeksi. Lisää omenaraaste ja ananasmurska curryyn. Vatkaa maito, Maizena ja kasvisliemi kattilassa ja kiehauta. Kaada neste curryseokseen, lisää mausteet ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin.

3. Nosta kyljykset uunivuokaan. Levitä päälle banaaniviipaleet ja kaada päälle currykastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja gratinoi, kunnes ruoka on saanut väriä. Purista keitetyt perunat lumeksi. Koristele paprikasuikaleilla ja persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.