Porsaanfileetä pekoniuuniperunoiden kera
Pekoniuuniperunat vaativat hieman näpertelyä, mutta porsaanfilee on nopea valmistaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g porsaanfileetä
- ½ punainen paprika
- ½ vihreä paprika
- ½ keltainen paprika
- 250 g vihreitä papuja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 prk salsaa tai tacokastiketta
- voita tai öljyä paistamiseen
Uuniperunat
- 4 uuniperunaa
- 1 dl ranskankermaa
- 2 rkl hienonnettua keltasipulia
- 1 dl tomaattimurskaa
- 1 dl juustoraastetta
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 4 viipaletta pekonia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Keitä perunat lähes pehmeiksi. Halkaise perunat, koverra ne ja laita kuoripuolikkaat uuninkestävään vuokaan. Kuori ja hienonna sipuli. Muusaa perunasisus kulhoon, lisää ranskankerma, sipuli ja tomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä perunakuoret seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa n. 20 minuuttia.
2. Leikkaa porsaanfileestä jänteet ja rasva. Viipaloi filee, mausta suolalla ja pippurilla. Paista viipaleet ja pidä lämpimänä. Kuutioi paprikat hienosti ja paista. Keitä papuja hetki ja paista myös ne. Kuumenna tacokastike tai salsa.
3. Paista pekonit, leikkaa ne kahtia ja koristele perunat pekonisuikaleilla. Laita kastiketta lautasille peiliksi ja asettele päälle porsaanfileetä. Lisää paprikapaistos, koristele pavuilla ja tarjoile perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti