Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanafileetä rapean salaatin ja krutonkien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile tämä herkullinen salaatti mehukkaan kanafileen kera. Ruokalaji sopii hyvin lounaaksi, iltapalaksi tai illalliseksi.

Neljälle

  • 4 kanafileetä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 250 g rapeaa salaattia
  • 2 tomaattia
  • ½ punasipuli
  • 1 dl mustia oliiveja

Leipäkrutongit

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 4 rkl öljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • valkosipulijauhetta

Kastike

  • ½ dl majoneesia
  • ¾ dl kermaviiliä
  • 2 tl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tl hienonnettua, tuoretta rakuunaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Kastike: Hienonna tilli, persilja ja rakuuna sekä ruohosipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili ja yrtit. Kuori ja purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.

2. Krutongit: Leikkaa leivistä reunat pois ja kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy paistinpannussa, paista leipäkuutiot kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Valuta talouspaperilla.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paneroi kanafilee jauhoissa ja ruskista nopeasti voissa. Mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Paista valmiiksi uunissa 10 minuuttia, sisälämpötilan tulee olla n. 72 astetta. Kääri alumiinifolioon tarjoiluun asti, jolloin viipaloit fileen.

4. Lohko tomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi. Revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi. Asettele salaattia neljälle lautaselle, laita päälle sipulirenkaita, tomaattilohkoja ja mustia oliiveja. Aseta kanaviipaleita lautasille ja lusikoi kastike päälle. Tarjoile heti, ripottele päälle leipäkrutonkeja.

Lisää aiheesta:

SienirullaSalaatti herkkusienten ja leipäkrutonkien keraCaesarsalaatti broilerifileen keraBroileritoastit ja basilika-aioliPorsaanfileetä pekoniuuniperunoiden keraKalaa paprikakastikkeessa
KanafileeAlkuruoatSalaatitVälipalatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanafilee
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Friteeratut kanafileet ja sinappibearnaise

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanafileet greippikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kanafileet sinihomejuustokastikkeessa tagliatellen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteeratut juustotäytteiset kanafileet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennos