Lampaanfileetä roseepippurikastikkeella

Tarjoile maukas lampaanfilee mielellään kolmen pyreen triolla. Perunapyreen lisäksi parsakaali- ja porkkanapyree maistuvat hyviltä.

Neljälle

  • 800 g lampaanfileetä
  • 2 rkl roseepippureita
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl voita
  • 3 dl kermaa
  • halutessasi, mausteeksi 2 cl madeiraa
  • voita paistamiseen, suolaa, pippuria

Pyreeseen

  • 1 kg perunoita
  • 200 g porkkanoita
  • 200 g parsakaalia
  • voita, kermaa/maitoa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista liha kauttaaltaan paistinpannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää roseepippurit ja kerma, laita pannu uuniin 10 minuutiksi (muista varmistaa, ettei pannussa ole muoviosia!).

2. Kuori ja keitä perunat, porkkanat ja parsakaali erikseen. Muussaa keitetyt kasvikset perunasurvimella tai muulla työvälineellä. Sekoita perunoihin pari ruokalusikallista maitoa, muihin kasviksiin pari lusikallista kermaa, ja kuumenna pyreet. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Ota liha pannulta ja pidä lämpimänä. Vatkaa pannulle jäävät maut irti tilkalla vettä. Siivilöi kastike ja mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi liha ohuesti.

4. Tarjoile kastikkeen ja vihannespyreiden kera. Koristele persiljalla ja roseepippureilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja