Halloumijuustoa paahdettujen juuresten kera
Paistettu tai grillattu halloumi maistuu hyvältä uunissa paahdettujen juuresten kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g halloumijuustoa
- neutraalia öljyä paistamiseen
- jauhettua valkopippuria
- 4 perunaa
- 1 porkkana
- 1 punasipuli
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lohko perunat ja huuhdo ne. Kuori porkkana ja leikkaa se tangoiksi, kuori ja lohko sipuli. Ruskista perunat ja porkkanat kevyesti paistinpannussa. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja jälkipaista uunissa n. 15 minuuttia. Paista sipuli ja sekoita juuresten kanssa niiden kypsyttyä valmiiksi.
2. Sekoita öljy, viinietikka, suola, pippuri ja timjami kulhossa. Purista mukaan valkosipuli ja sekoita kastike juuresten kera.
3. Leikkaa halloumi tasaisiksi viipaleiksi. Penslaa viipaleet öljyllä ja grillaa tai paista kuumalla pannulla. Mausta valkopippurilla. Halloumia ei tarvitse maustaa suolalla, koska se on suolainen jo itsessään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka