Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalaa paprikakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alkuperäisohjeessa käytetään miekkakalaa. Jos miekkakalaa ei ole saatavilla, voit valmistaa ruoan mistä tahansa kiinteälihaisesta kalasta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 500 g kalafileitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria
  • suolaa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • ½ punasipuli
  • 100g sokeriherneitä
  • ½ punainen paprika
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • 1 kg keitettyjä perunoita
  • ½ purjo
  • 2 rkl sulatettua voita

Kastike

  • 1 punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • 1 salottisipuli
  • 6 dl kanalientä
  • ½ dl kermaa
  • 2 rkl Maizenaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi keitetyt perunat. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Pane purjosuikaleita ja perunaviipaleita kerroksittain voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Voitele voisulalla ja paista 15 minuuttia.

2. Kastike: Halkaise yksi punainen ja puolikas keltainen paprika ja poista siemenet. Soseuta paprikat ja salottisipuli, lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada joukkoon kalaliemi ja keitä hetki. Siivilöi kastike ja keitä, kunnes koostumus on sopivan sakea. Sekoita Maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike.

3. Sekoita öljy ja puristettu valkosipulinkynsi ja voitele kalafileet seoksella. Paista fileet ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kuori ja suikaloi punasipuli. Suikaloi puolikas punainen paprika ja halkaise kirsikkatomaatit. Keitä paprika- ja sipulisuikaleita hetki. Kuullota kirsikkatomaatit, sipuli- ja paprikasuikaleet sekä sokeriherneet nopeasti voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa perunapaistos annoksiksi neljälle lautaselle. Asettele lautasille kalafileet ja kasvissekoitus. Tarjoa kastike omasta kulhostaan.

Lisää aiheesta:

Broileritoastit ja basilika-aioliLohi-kuhapalmikko paprikakastikkeellaKalaa valkoviinikastikkeessaPorsaanfileetä katkarapujen ja maapähkinäkastikkeen keraKanafileetä rapean salaatin ja krutonkien keraThai-maustettua porsaanfileetä
KalafileeKastikkeet ja dipitKananmunatonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière