Kalaa paprikakastikkeessa
Alkuperäisohjeessa käytetään miekkakalaa. Jos miekkakalaa ei ole saatavilla, voit valmistaa ruoan mistä tahansa kiinteälihaisesta kalasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 500 g kalafileitä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/4 tl jauhettua valkopippuria
- suolaa
- 10 kirsikkatomaattia
- ½ punasipuli
- 100g sokeriherneitä
- ½ punainen paprika
- 1 rkl voita paistamiseen
- 1 kg keitettyjä perunoita
- ½ purjo
- 2 rkl sulatettua voita
Kastike
- 1 punainen paprika
- ½ keltainen paprika
- 1 salottisipuli
- 6 dl kanalientä
- ½ dl kermaa
- 2 rkl Maizenaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi keitetyt perunat. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Pane purjosuikaleita ja perunaviipaleita kerroksittain voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Voitele voisulalla ja paista 15 minuuttia.
2. Kastike: Halkaise yksi punainen ja puolikas keltainen paprika ja poista siemenet. Soseuta paprikat ja salottisipuli, lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada joukkoon kalaliemi ja keitä hetki. Siivilöi kastike ja keitä, kunnes koostumus on sopivan sakea. Sekoita Maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike.
3. Sekoita öljy ja puristettu valkosipulinkynsi ja voitele kalafileet seoksella. Paista fileet ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Kuori ja suikaloi punasipuli. Suikaloi puolikas punainen paprika ja halkaise kirsikkatomaatit. Keitä paprika- ja sipulisuikaleita hetki. Kuullota kirsikkatomaatit, sipuli- ja paprikasuikaleet sekä sokeriherneet nopeasti voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa perunapaistos annoksiksi neljälle lautaselle. Asettele lautasille kalafileet ja kasvissekoitus. Tarjoa kastike omasta kulhostaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut