Pihvi lohkoperunoiden kera
Vaikka suosisikin vähärasvaista ruokavaliota, voi itselleen suoda myös kunnon pihvin. Pihvin rasvaisuus ei lisäänny paistamisen aikana. Tarjoa piparjuuriraasteen kera. Grillattu paprika on jo ekstraa, mutta ah niin hyvää!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 600 g naudanpaistia
- 1 kg perunaa
- voita paistamiseen
- suolaa, pippuria
- 3 cm piparjuurta
- 250 g vihreitä papuja
- 1 keltainen paprika
- 1 punainen paprika
Valmistusohje
1. Paprika: Huuhtele paprika ja pane se leivinpaperilla päällystetylle pellille ja uuniin välittömästi grillivastuksen alle. Kuumenna grillivastus korkeimmalle lämpötilalle. Pyörittele paprikoita, kunnes niiden pintaan alkaa ilmestyä mustia rakkuloita. Kun paprikoiden pinta on täynnä rakkuloita, ota ne pois uunista ja pane paistopussiin. Kuori paprikat niiden jäähdyttyä ja suikaloi..
2. Lohkoperunat: Kuumenna uuni 250 asteeseen. Huuhdo perunat huolellisesti, älä kuitenkaan kuori. Leikkaa lohkoiksi. Aseta ne uunipellille kuoripuoli alaspäin. Paista niitä, kunnes ne saavat kauniin värin, noin 25 minuutin ajan.
3. Paista naudanpaistia voissa kuumassa paistinpannussa, kunnes se saa riittävästi väriä, 2½ minuuttia puolta kohti riittänee. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan