Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pihvi lohkoperunoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 600 g naudanpaistia
  • 1 kg perunaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa, pippuria
  • 3 cm piparjuurta
  • 250 g vihreitä papuja
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika

Valmistusohje

1. Paprika: Huuhtele paprika ja pane se leivinpaperilla päällystetylle pellille ja uuniin välittömästi grillivastuksen alle. Kuumenna grillivastus korkeimmalle lämpötilalle. Pyörittele paprikoita, kunnes niiden pintaan alkaa ilmestyä mustia rakkuloita. Kun paprikoiden pinta on täynnä rakkuloita, ota ne pois uunista ja pane paistopussiin. Kuori paprikat niiden jäähdyttyä ja suikaloi..

2. Lohkoperunat: Kuumenna uuni 250 asteeseen. Huuhdo perunat huolellisesti, älä kuitenkaan kuori. Leikkaa lohkoiksi. Aseta ne uunipellille kuoripuoli alaspäin. Paista niitä, kunnes ne saavat kauniin värin, noin 25 minuutin ajan.

3. Paista naudanpaistia voissa kuumassa paistinpannussa, kunnes se saa riittävästi väriä, 2½ minuuttia puolta kohti riittänee. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vaikka suosisikin vähärasvaista ruokavaliota, voi itselleen suoda myös kunnon pihvin. Pihvin rasvaisuus ei lisäänny paistamisen aikana. Tarjoa piparjuuriraasteen kera. Grillattu paprika on jo ekstraa, mutta ah niin hyvää!

Lisää aiheesta:

Kokonaisena paistettua etuselkääUunipaistiKermaiset pihvit ja lohkoperunatFilé ProvencaleLampaanpaisti gorgonzolan keraTäytetty lammaskääryle ja kesäkurpitsaa
NaudanlihapihviKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapihvi
  • 24.04.202008:55
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Pihvin paistaminen – näin paistat täydellisen naudan sisäfileepihvin Kari Aihisen opeilla

  • 27.01.202012:40
    Wieninleike

    Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipulipihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punasipulipihvi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suutarinlaatikko