Filé Provencale

Nimi kuulostaa ranskalaiselta, mutta tätä ruokaa ei kannata kysyä Ranskassa - siellä siitä ei ole koskaan kuultukaan. Tätä yksinkertaista mutta hienostunutta juhlaruokaa on myös helppo tehdä suurempi määrä isommalle seurueelle.

4 annosta

  • 600 g naudan sisäfileetä
  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • ruokaöljyä
  • voita
  • 50-75 g valkosipulivoita
  • hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa raa'at perunat ohuiksi viipaleiksi. Mausta perunat suolalla ja pippurilla ja paista ne kuumassa öljyssä. Sekoita välillä, jotta viipaleet paistuvat tasaisesti. Anna perunoiden kuitenkin jäädä hieman koviksi. Peitä kannella ja nosta perunat kypsymään noin 200-asteiseenn uuniin.

2. Mausta naudanfilee joka puolelta pippurilla. Paista filee kokonaisena, mutta siten että liha jää sisäpuolelta punaiseksi. Mausta suolalla. Anna lihan levätä muutaman minuutin ajan ennen leikkaamista.

3. Ota perunat uunista ja nosta lämpö 250 asteeseen. Levitä paistetut perunaviipaleet uuninkestävälle tarjoiluvadille. Leikkaa naudanfilee melko paksuiksi viipaleiksi ja aseta ne perunoiden päälle. Levitä päällimmäiseksi valkosipulivoi nokareina ja nosta vati muutamaksi minuutiksi uuniin niin, että voi sulaa hieman. Koristele hienonnetulla persiljalla ja tarjoile välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.