Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Filé Provencale

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 600 g naudan sisäfileetä
  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • ruokaöljyä
  • voita
  • 50-75 g valkosipulivoita
  • hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa raa'at perunat ohuiksi viipaleiksi. Mausta perunat suolalla ja pippurilla ja paista ne kuumassa öljyssä. Sekoita välillä, jotta viipaleet paistuvat tasaisesti. Anna perunoiden kuitenkin jäädä hieman koviksi. Peitä kannella ja nosta perunat kypsymään noin 200-asteiseenn uuniin.

2. Mausta naudanfilee joka puolelta pippurilla. Paista filee kokonaisena, mutta siten että liha jää sisäpuolelta punaiseksi. Mausta suolalla. Anna lihan levätä muutaman minuutin ajan ennen leikkaamista.

3. Ota perunat uunista ja nosta lämpö 250 asteeseen. Levitä paistetut perunaviipaleet uuninkestävälle tarjoiluvadille. Leikkaa naudanfilee melko paksuiksi viipaleiksi ja aseta ne perunoiden päälle. Levitä päällimmäiseksi valkosipulivoi nokareina ja nosta vati muutamaksi minuutiksi uuniin niin, että voi sulaa hieman. Koristele hienonnetulla persiljalla ja tarjoile välittömästi.

Nimi kuulostaa ranskalaiselta, mutta tätä ruokaa ei kannata kysyä Ranskassa - siellä siitä ei ole koskaan kuultukaan. Tätä yksinkertaista mutta hienostunutta juhlaruokaa on myös helppo tehdä suurempi määrä isommalle seurueelle.

Lisää aiheesta:

Porsaanfileetä ranskalaisella sinappikastikkeellaLuksuspyttipannuKermaiset pihvit ja lohkoperunatValkosipulisilavoitu lampaanfileePihvi lohkoperunoiden keraRydbergin pihvi keltuaisella
NaudanpaistiKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta