Filé Provencale

Nimi kuulostaa ranskalaiselta, mutta tätä ruokaa ei kannata kysyä Ranskassa - siellä siitä ei ole koskaan kuultukaan. Tätä yksinkertaista mutta hienostunutta juhlaruokaa on myös helppo tehdä suurempi määrä isommalle seurueelle.

4 annosta

  • 600 g naudan sisäfileetä
  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • ruokaöljyä
  • voita
  • 50-75 g valkosipulivoita
  • hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa raa'at perunat ohuiksi viipaleiksi. Mausta perunat suolalla ja pippurilla ja paista ne kuumassa öljyssä. Sekoita välillä, jotta viipaleet paistuvat tasaisesti. Anna perunoiden kuitenkin jäädä hieman koviksi. Peitä kannella ja nosta perunat kypsymään noin 200-asteiseenn uuniin.

2. Mausta naudanfilee joka puolelta pippurilla. Paista filee kokonaisena, mutta siten että liha jää sisäpuolelta punaiseksi. Mausta suolalla. Anna lihan levätä muutaman minuutin ajan ennen leikkaamista.

3. Ota perunat uunista ja nosta lämpö 250 asteeseen. Levitä paistetut perunaviipaleet uuninkestävälle tarjoiluvadille. Leikkaa naudanfilee melko paksuiksi viipaleiksi ja aseta ne perunoiden päälle. Levitä päällimmäiseksi valkosipulivoi nokareina ja nosta vati muutamaksi minuutiksi uuniin niin, että voi sulaa hieman. Koristele hienonnetulla persiljalla ja tarjoile välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja