Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan

Shutterstock/Tammi
Julkaistu 17.10.2017 13:35(Päivitetty 27.01.2020 12:40)

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ainekset (4 annosta)

  • 600 g vasikan ulkofilettä (150 g syöjää kohden)
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 6 kananmunan keltuaista
  • 2 rkl vettä
  • 4 dl korppujauhoja
  • 150 g voita

Valmistusohje

Wieninleike valmistuu näin:

  1. Puhdista fileestä kalvot ja leikkaa liha noin 150 gramman annospaloiksi. Nuiji lihapalat lihanuijalla lehtipihveiksi ja mausta ne kevyesti suolalla ja pippurilla.
  2. Leivitä pihvit kevyesti vehnäjauhoissa. Ravista ylimääräinen jauho pois.
  3. Laita keltuaiset ja vesi laakeaan astiaan. Riko keltuaisten rakenne ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele jauhotetut pihvit keltuaisnesteessä ja sen jälkeen vielä korppujauhoissa.
  4. Paista leikkeitä runsaassa vaahtoavassa voissa, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä (noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta). Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti sitruunan, kapristen ja anjoviksen kanssa.

Jos haluat pihveihisi todella paksun ja rapean pinnan, kierittele ne ennen paistamista toistamiseen vehnäjauhoissa, munassa ja korppujauhoissa. 

Wieninleike maistuu myös huippukokille! Keittiömestari Kari Aihinen paljastaa yhden arkiruokasuosikeistaan Kape 24 h -kirjassa (Tammi 2017). Wieninleike on Aihisen mukaan erinomaisen hyvää "darraruokaa".

Vinkki:

Lisää aiheesta:

Friteeratut juustotäytteiset kanafileetHirvenjauhelihapihvitWieninleike itävaltalaisittainWieninleikeWieninleike anjoviksen keraWallenbergare-pihvit
WieninleikeLihaNaudanlihapihviVasikanleikeKari AihinenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Wieninleike
  • 27.01.202012:40
    Liha

    Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Wieninleike itävaltalaisittain

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Wieninleike

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Wieninleike herneiden kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Wieninleike anjovisfileillä