Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan

wieninleike kari aihinen kape 24h
Shutterstock/Tammi

Wieninleike maistuu myös huippukokille! Keittiömestari Kari Aihinen paljastaa yhden arkiruokasuosikeistaan Kape 24 h -kirjassa (Tammi 2017). Wieninleike on Aihisen mukaan erinomaisen hyvää "darraruokaa".

Ainekset (4 annosta)

  • 600 g vasikan ulkofilettä (150 g syöjää kohden)
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 6 kananmunan keltuaista
  • 2 rkl vettä
  • 4 dl korppujauhoja
  • 150 g voita

Valmistusohje

Wieninleike valmistuu näin:

  1. Puhdista fileestä kalvot ja leikkaa liha noin 150 gramman annospaloiksi. Nuiji lihapalat lihanuijalla lehtipihveiksi ja mausta ne kevyesti suolalla ja pippurilla.
  2. Leivitä pihvit kevyesti vehnäjauhoissa. Ravista ylimääräinen jauho pois.
  3. Laita keltuaiset ja vesi laakeaan astiaan. Riko keltuaisten rakenne ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele jauhotetut pihvit keltuaisnesteessä ja sen jälkeen vielä korppujauhoissa.
  4. Paista leikkeitä runsaassa vaahtoavassa voissa, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä (noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta). Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti sitruunan, kapristen ja anjoviksen kanssa.

Vinkki: Jos haluat pihveihisi todella paksun ja rapean pinnan, kierittele ne ennen paistamista toistamiseen vehnäjauhoissa, munassa ja korppujauhoissa. 

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja