Mainos
Mainos

Pihvit paistetaan mieluiten valurautapannussa. Ne tarjoillaan paistetun ja sitten liemessä keitetyn punasipulin kera. Valitse tähän ruokalajiin hyvin marmoroitua lihaa.

Neljälle

  • 500 g pihvilihaa
  • 6 punasipulia, paksuiksi renkaiksi viipaloituna
  • 3 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 dl lihalientä (kuutiosta)
  • persiljaa
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Laita perunat kiehumaan. Kuori sipulit ja viipaloi paksuiksi renkaiksi. Paista sipulit voissa keskilämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes ne ovat kiiltäviä ja hieman ruskistuneita. Kaada päälle liemi ja keitä kokoon pari minuuttia. Laita sivuun.

2. Leikkaa lihasta 4 pihviä. Nuiji ne kevyesti nyrkein tai lihanuijalla. Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Ruskista voissa 3-4 minuuttia molemmin puolin.

3. Asettele pihvit vadille tai lämpimille lautasille. Kuumenna sipuli kiehuvaksi ja kaada pihvien päälle. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa, tarjoile heti keitettyjen perunoiden kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.